Chilisuklaa marengit

chilisuklaa marengit

Marenkeja leipoo helposti varastoo isommankin satsin. Kuivassa ja ilmatiiviissä rasiassa ne säilyy yllättävän pitkään hyvänä. Niistä on helppo varioida milloin minkäkinlaista jälkiruokaa. Yhdistää vaikka kermavaahtoa ja marjoja taikka jäätelöä. Myös hedelmät sopivat marengin kaveriksi mitä mahtavimmin. Eikä kauaa nokka tuhise, kun marenki on morennettu ja päälle sujautettu vaikkapa jäätelöä. Näyttävä jälkiruoka pienellä vaivalla. Yllätysvieraitakaan ei tarvitse enää pelästyä, kun jemmasta löytyy hätävaraksi itse tehtyjä marenkeja.

4 munaa

2,3 dl sokeria

50g tummaa suklaata

Erottele valkuaiset munista, keltuaista ei saa joutua valkuaisten  joukkoon.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen, kunnes kaikki sokeri on vaahdon joukossa.

Sulata  suklaa kattilassa vesihauteessa, mutta varo kattilan pohjaa osumasta veteen. Sekoita koko ajan. Nosta kattila sivuun, kun suklaa on sulanut ja anna jäähtyä hetki. Nostele lopuksi sulatettu suklaa varovasti vaahdon joukkoon, mutta älä sekoita!

Kauho lusikalla uunipellille isohkoja kekoja marenkivaahtoa. Paista 130 °C n. 50min. Paistoaika riippuu marenkien koosta.

4:lle hengelle

4 isoa suklaamarenkia

vaniljajäätelöä

vadelmia

tummaa suklaata

Vuorottele murennetuilla marengeilla ja jäätelökerroksilla. Kuitenkin niin, että kulhon pohjimmaisena on jäätelöä ja annoksen ylin kerros on jäätelöä. Näin marenki pehmenee sopivasti. Koristele annos tuoreilla vadelmilla ja rouhi päälle tummaa suklaata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s