Valkosuklaavadelmajuustokakku

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
3.3 dl kuohukermaa
2 prk vaniljarahkaa
1 prk Philadelphia-juustoa
½ dl sokeria
1 levy valkosuklaata (a’ 200g)
125g tuoreita vadelmia
½ dl vettä
24cm irtopohjavuoka

Leikkaa kakkuvuoan pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista. Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Kaada murska vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää Philadelphia-juusto kermavaahdon joukkoon vispaten. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa liedellä.  Yhdistä sulanut suklaa ja vaniljarahka toisessa kulmossa. Lisää sokeri seokseen. Yhdistä seokset . Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. Ravista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota liivatelehdet nesteeseen. Kaada liivateliuos nauhana täytteeseen sekoittaen koko ajan. Lopuksi lisää seokseen neljään osaan halkaistut vadelmat. Kaada seos pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia. Irrota kakku varovasti kakkuvuoasta, jottei kakku repeä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s