Marmoroitu juustokakku

Tämä kakku sai innoituksensa jenkkien upeista whirl cheesecake-resepteistä. Olin jo ensimmäistä kertaa vuosia sitten ihanstellut Jenkeissä heidän upeita juustokakkuja hienoilla marmoroinneilla. Sitten yksi päivä päätin kokeilla itse ja ihan hienohan siitä tuli. Katselin youtube:sta opetusvideoita miten marmorointi tehdään ja sen jälkeen päätin ryhtyä tuumasta toimeen.

Pohja:

150g suklaakeksejä

50g voita

Täyte:

5 liivatelehteä

2,5 dl Flora vanillaa (1 prk)

1 prk vaniljarahkaa

1 prk Philadelphia-tuorejuustoa

1 dl tomusokeri

½ dl vettä

70g tummaa suklaata

Tee 28 cm irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista.

Murskaa suklaakeksit. Sulata voi ja sekoita suklaakeksimurskaan. Kaada murska vuuan pohjalle ja painele tasaiseksi.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen liukenemaan. Vaahdota Flora vanillaa hiukan, mutta ei liian paksuksi. Lisää joukkoon vaniljarahka ja Philadelphia-juusto. Sekoita tomusokeri vähitellen sihdaten joukkoon. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen yksi kerrallaan. Kaada liivateneste nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Sulata suklaa mikrossa hiljaisella lämmöllä tai vesihauteessa. Kaada suklaasta pyöreitä ympyröitä kakun päälle. Marmoroi kakku vetämällä veitsellä vetoja ympäriinsä. Kun olet tyytyväinen koristeluun kakun pinnalla, laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s