Halloumi päärynäsalaatti

Salaatit maistuvat varsinkin kesällä ihanan raikkaalta. Tämä salaatti sopii talveen kuin syksyynkin, sillä halloumi ja paistetut päärynät tekevät siitä ruokaisamman. Kivaa vaihtelua perinteisemmille salaateille ja suht nopea valmistaa.  Tämä resepti sopii hyvin evääksikin, illan rippeet voi helposti sujauttaa eväsrasiaan seuraavalle päivälle.

2-3:lle hengelle

2 päärynää

200g Halloumi-juustoa

100 g pinaattia (tuoretta)

0,5 dl manteleita

0,5 punasipulia

voita

oliiviöljyä

suolaa

Hunaja-sinappikastike

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

2 tl Dijon-sinappia

1 ½ rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl vettä

Aloita valmistamalla salaatinkastike. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja nosta odottamaan.

Kuumenna pannu kuumaksi. Nosta halloumisiivut pannulle. Paista  noin 2 min per puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Leikkaa seuraavaksi päärynä 6 lohkoon ja paista päärynöitä pannulla, kunnes saaneet vähän väriä eli noin 2 min / puoli. Paahda vielä lopuksi mantelisiivuja pannulla, kunnes ovat saaneet kauniin värin.

Rakenna salaatti pinaatinlehdistä, punasipuliviipaleista, halloumijuustosta ja päärynälohkoista. Viimeistele salaatti paahdetuilla manteliviipaleilla. Pirskauttele lopuksi hunaja-sinappikastiketta salaatin päälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s