Browniejuustokakku

Idea tähän kakkuun lähti Gummeruksen juustokakut kirjasta. Käytin reseptiä pohjana, mutta muokkasin reseptiä leipoessani.  Kakku näytti kirjan kuvassa vielä herkullisemmalta kuin itse leivottuna. Tiedä oliko vika sitten tekijässä vai reseptin pohjassa. Makuun ei onneksi tarvinnut pettyä ollenkaan.


Pohja:

100g voita

150g tummaa suklaata

1 ¼ dl sokeria

1 ½ dl fariinisokeria

2 kananmunaa

1 tl vanilja-aromia

1 ¼ dl vehnäjauhoja

40g pekaanipähkinärouhetta

Päällinen:

150g tuorejuustoa

1,6 dl smetanaa (tai kermaviiliä)

¾ dl sokeria

1 tl vanilja-aromia

2 kananmunaa

½ dl vehnäjauhoja

125g tummaa suklaata rouhittuna

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Varo kattilan pohjaa osumasta veteen. Sekoita, kunnes sulaa. Nosta kattila sivuun jäähtymään.

Vatkaa keskenään fariinisokeri, sokeri, kananmunat ja vanilja-aromi. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa sekä kooltaan kaksinkertaistunut ja väriltään vaaleaa. Yhdistä jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja pähkinämurska. Kaada taikina voideltuun n. 23 cm irtopohjavuokaan. Itse leikkaan yleensä leivinpaperista pohjan kokoisen ympyrän kakkuvuoan pohjalle, jotta kakku irtoaa helpommin alustasta.

Vatkaa päällistä varten tuorejuusto, smetana, sokeri,vanilja-aromi, munat ja vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Lusikoi juustoseos browniepohjan päälle. Paista browniejuustokakkua 180 asteisessa uunissa n. 40 min, kunnes seos on hyytynyt. Anna kakun vetäytyä ja jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Voit tarjota kakun sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s