porkkanasämpylät

Porkkanasta leivot ihanan mehevät sämpylät helposti ja nopeasti eikä porkkana maistu ollenkaan väkisin jemmatuilta kasviksilta. Päinvastoin nämä sämpylät eivät kuivu kaapissa vaan pysyvät mehevinä useamman päivän. Pysyy myös hyvänä pakastettuna, jolloin sulattamalla saat viikonloppuaamiaiselle tuoreelle tuntuvat ja maistuvat sämpylät käden käänteessä.

Vinkki! Niin kuin jo pullareseptissä kirjoitin käytän sähkövatkaimen taikinapyöriä tämänkin taikinan vaivaamiseen. Tällöin pystyn käyttämään vähemmän jauhoja taikinaan, mikä takaa pehmeät ja entistäkin ihanammat sämpylät. Kannattaa siis kokeilla, toimii minusta mainiosti. Ja mikä parasta kädet eivät ole yltäpäältä taikinassa eikä puhelimen soiminenkaan kesken vaivaamisen aiheuta ongelmaa.

0,5 l vettä

1 rkl hunajaa

2 tl suolaa

1 pss kuivahiivaa

3 dl porkkanaraastetta (3-4 porkkanaa)

1 dl kaurahiutaleita

10-12 dl sämpyläjauhoja

½ dl oliiviöljyä

jauhoja leipomiseen

Kuumenna vesi 42-asteiseksi (hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi). Sekoita joukkoon hunaja ja suola. Sekoita kuivahiiva 2,5 dl sämpyläjauhoja ja lisää nesteeseen. Sekoita ja lisää porkkanaraaste joukkoon. Alusta joukkoon kaurahiutaleet ja loput jauhot. Lisää vielä lopuksi oliiviöljy joukkoon.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Jauhota alusta. Leivo taikinasta pötkö ja jaa taikina noin 14 osaan. Pyöritä palat pyörylöiksi. Kohota pellillä vielä ennen paistoa. Jos haluat, voit kostuttaa sämpylän päällistä hiukan ja ripotella kaurahiutaleita koristeeksi.

Paista 225 ° n. 10-12 min

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s