Chorizopinaattimunakas

Tästä chorizomunakkaasta on tullut mun viikonloppujen lemppari. Viikonloppuisin kun unet usein venyy pidemmäksi kuin arkisin,  kolkuttelee hirveä nälkä jo herätessä. Tässä munakkaassa yhdistyvätkin aamupala ja brunssin ruokaisuus. Tällä munakkaalla pärjää pitkälle päivään ja eikä ruokahuollosta tarvitse stressata hetkeen. Pinaatti tuo hiukan keveyttä munakkaaseen eikä lautaselta pääse vihannekset unohtumaan kokonaan. Jäljelle jäänyt munakas maistuu myös välipalana tai vaikka seuraavana aamuna.

Itse en lisää ollenkaan suolaa tähän munakkaaseen, sillä chorizomakkara on itsessään jo sen verran suolaista. Toki suolaa voi lisätä, jos siltä tuntuu, mutta varoituksen sanana sanoisin ettei tarvitse.

Vielä yksi sana paistinpannusta. Jos pannun mielii laittaa uuniin suoraan liedeltä tulisi sen olla uuninkestävä. Varmista siis että pannusi on uuninkestävä ennen kun törkkäset munakkaan uuniin. Muuten voi olla että kahva on saanut ihan uuden muotoilun eikä pannu ole enää käyttökelpoinen jatkossa. Itselläni on Ikean halpispannu, joka ei varsinaisesti näytä uuninkestävältä, mutta sitä kuitenkin on. Ajaa asiansa mainiosti eikä hintakaan huimaa.

4:lle hengelle

100 g chorizo-makkara viipaleita

1 rkl oliiviöljyä

50 g tuorepinaattia

1 keskikokoinen punasipuli

8 kananmunaa

1/2 tl valkosipulijauhetta

pippuria

Laita uuni päälle 125 astetta.

Pilko sipuli pieneksi kuutioksi ja pinaatti pieneksi hakkelukseksi. Leikkaa chorizo-leikkeleet pieneksi kuutioksi. Kuullota pannulla öljyssä sipuli ja lisää pinaatti. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon chorizomakkara. Paista miedolla lämmöllä vielä pari minuuttia.

Vispaa kananmunien rakenne rikki ja lisää valkosipulijauhe ja pippuri. Kaada  pannulle sipuli pinaatti chorizo seoksen päälle. Paista muutama minuutti kunnes kananmunaseos alkaa hyytyä pannun reunoilta. Siirrä uuniin ja anna olla uunissa noin. 10 min kunnes munakas on hyytynyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s