Nektariini mozzarella alkupala

Raikas alkupala nektariinista ja mozzarellasta. Kivaa vaihtelua perinteiselle tomaattimozzarellasalaatille. Annoksen voi koota millä tavalla ikinä parhaaksi näkee. Itse päätin tällä kertaa tehdä tornin, mutta tämä korkeus taisi olla itselleni aika maksimi. Korkeampaakin yritin, mutta sen verran heppoinen tornista tuli, että sortuihan se. Insinööri tietysti saattaisi keksiä jonkun jipon, jolla korkeampikin onnistuisi ongelmitta.

4 hengelle

4 isoa nektariinia

2 kesäsipulia

1 rkl korianteria (tuore)

3,5 rkl hunajaa

¾ tl sormisuolaa

1 limen mehu

½ tl chilijauhetta

1 dl oliiviöljyä

3 Buffalo mozzarellaa

rukolaa

Leikkaa nektariineistä 3-4 millin paksuisia viipaleita . Sekoita bamiksilla kesäsipuli, korianteri, hunaja, sormisuola, limenmehu, chilijauhe. Soseuta mössöksi. Lisää lopuksi oliiviöljy ja hurauta vielä muutaman kerran. Kastikkeesta pitäisi tulla hiukan paksua seosta.

Laita uuni lämpenemään 225 astetta. Aseta leivinpaperi uunipellin päälle. Asettele nektariinisiivut uunipellille ja valele kastiketta ohuelti jokaisen siivun päälle. Paista uunissa kunnes nektariinit ovat pehmenneet.

Leikkaa mozzarella siivuiksi. Kasaa tornit vuorotellen nektariini ja mozzarella siivuilla. Asettele rukolaa hiukan viereen ja ripottele kastiketta tornin päälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s