Laskiaispullat

Pullahiiren lemppari laskiaispullat ei jätä ketään kylmäksi. Vuoden odotus palkitaan, kun eteen ilmestyy itse leivottuja laskiaispullia. Täytteiden kanssa vain taivas on rajana. Mansikkahillo ja mantelimassalla tulee perinteisimmät laskiaispullat, mutta esimerkiksi lakkahilloa on testattu monena vuonna ja toimii mahtavasti. Ei muuta kuin kokeilemaan, mikä on oma suosikki.

Vinkki pullan leipojille! Ruotsissa Au pairina asuessani opin perheen äidiltä mahtavan niksin. Käytä sähkövispilän taikinapyöriä taikinan vaivaamiseen, jolloin voit vähentää jauhojen määrää huomattavasti. Itse käytän puolen litran pullataikinaan yleensä noin 11-12 dl jauhoja. Annan taikinan nousta ja lisään leivonta-alustalle sen verran jauhoja, että taikina ei tartu alustaan. Mitä vähemmän jauhoja sitä kuohkeempia ja pehmosempia pullista tulee. Tällä niksillä saa takuuvarmasti pehmeät pullat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s