Olutmarinoidut kanavartaat ja tsatsiki

Kesä on tullut ja on aika pistää jakoon omat suosikkigrillireseptit. Grilliruuan kaveriksi sopii mainiosti raikas tsatsiki, joka on todella helppo ja nopea tehdä itse. Grilliruoka on ihanaa vaihtelua tavalliselle ruuanlaitolle ja ulkoilmassa ruoan laitto on vieläkin rentouttavampaa kuin muuten. Yhdessä grillaus perheen tai ystävien kanssa saa ruoan maistumaan entistäkin paremmalta ja grilli tuo omanlaisen maun ruokaan. Kanavartaat ovat helppo ja herkullinen grilliruoka, mutta Porter -marinadi tuo siihen vielä uudenlaista twistiä.

Viime aikoina erikoisoluista on tullut trendijuttu. Ihmiset, jotka eivät ole aiemmin oluesta suuremmin nauttineet, ovat osoittautuneet oluen ystäviksi hekin. Itse lukeudun heidän joukkoonsa. En ole aiemmin ollut oluen ystävä, olut on maistunut minulle oikeastaan vain ruoissa ja kastikkeissa. Olutkoulutuksen jälkeen ja jo vähän ennen sitä olin huomannut, että erikoisoluet maistuvatkin yllättävän hyvältä, eivätkä kaikki oluet olekaan vain sitä Koffin peruskaljaa. Niinpä päätin kokeilla yhdistää Porter-oluen kanavartaiden marinadiin ja siihenhän se sopikin loistavasti. Olutta kuluu marinadiin aika vähän, joten lopulla oluella voi sitten vaikka marinoida kokin:)

Porter-oluesta tehdään marinadi kanalle. Kanojen marinointi vie tunnista vuorokauteen, mutta tunnin marinoimisella kanoihin ei tule vielä kovinkaan paljon makua. Sen jälkeen, kun kanat ovat marinadissa maustuneet, keitetään lopuksi marinadi liedellä kasaan. Marinadista syntyy silloin kastike, jolla kanavartaat on helppo sivellä ja makua saa vielä paremmin kanavartaiden pintaan. Tällöin marinadia ei myöskään mene hukkaan vaan kaikki tulee käytettyä. Kerrostaloissa ei usein ole parvekkeilla grilliä, niin kuin ei itsellänikään, joten kanavartaat voi myös paistaa uunissa. Videolta näet, miten kanavartaat tehdään.

Olutmarinoidut kanavartaat:

500 g kanafileitä

0,75 dl Porter-olutta

0.5 dl soijaa

0,5 dl hunajaa

¼ tl Dijon-sinappia

¼ rkl chiliflakes

2 valkosipulinkynttä puristettuna

 

Grillitikkuja

Korianteria

Limejä

(Suolaa tarvittaessa, pippuria)

Laita grillitikut likoamaan veteen pariksi tunniksi, jotta ne eivät syty palamaan grillatessa. Sekoita marinadin aineet keskenään. Leikkaa kanafileet pitkittäissuunnassa kahteen tai kolmeen osaan fileiden koosta riippuen. Kaada marinadi kanasuikaleiden päälle. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna marinoitua yhdestä tunnista vuorokauteen.

Kaada kanojen marinadi kattilaan. Keitä marinadi kasaan. Anna kiehua niin pitkään sekoittaen, että marinadista tulee paksumpaa kastiketta. Pujota kanapalat grillitikkuihin. Sivele kastikkeella kanavartaat ennen paistoa ja lopuksi vielä lopulla kastikkeella. Jos käytät uunia, paista vartaita 225 asteen lämmössä 15-20 min. Valvo kypsymistä ja ota uunista, kun näyttävät kypsiltä. Tarjoile korianterisilpun ja limelohkojen kera.

Tsatsiki:

2,5- 3 dl Turkkilaista jugurttia

1 dl karkeaksi raastettua kurkkua (n- 1/3 kurkku)

1-2 tl sitruunanmehua

1 pieni valkosipulinkynsi

mustapippuria

ripaus suolaa

Koverra kurkun vetinen siemenosa pois. Raasta kurkku raastimella karkeaksi raasteeksi. Imeytä kurkun vetisyys talouspaperiin. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja mausta pippurilla ja ripauksella suolaa. Jos mahdollista, anna tsatsikin maustua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat.

IMG_0116IMG_0112IMG_0115

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s