Helpot churrot

Pian on vappu ja on aika pistää kuplajuomat jääkaappiin viilenemään. Tästä saat maailman helpoimpien churrojen ohjeen, jos sinullakin pitää kiirettä vapun alla. Ei hätää, sillä näillä taiot vapputunnelman hetkessä. Vappuaattona kaupasta ostetut munkit eivät ole enää tuoreita ja harva jaksaa munkkeja paistella vielä ennen vappumeininkeihin lähtöä. Näillä churroilla saat uunituoretta hetkessä ja aikaa jää itse juhlimiseen.

Maistoin churroja ensimmäisen kerran Brasiliassa muutama vuosi sitten futiksen MM-kisojen aikaan. Silloin tuntui, että kadut olivat täynnä churrokojuja, jossa rasva tirisi ja tuoksu leijaili pitkin katuja ja kujia. Aluksi ihmettelin, mitä nuo hassun näköiset pötkylät edes olivat, mutta pian selvisi niiden olevan etelä-amerikkalainen herkku, jotka olivat tosi suosittuja Brasiliassa. Enkä ihmettele, ovathan ne taivaallisen hyviä.

Tänä vappuna halusin tehdä jotakin hyvää helposti ja nopeasti, joten churrot tulivat mieleeni. En mielelläni tee mitään rasvassa keittämällä, koska pelkään rasvapaloa. Sen takia päädyin tekemään churrot valmiista tölkkicroissanttitaikinasta ilman rasvassa paistoa. Valmiista croissanttitaikinastane on helppo tehdä kiireessäkin ja ne ovat uunituoreita ja tuoksuvat ihanalle.

Viime vuonna uskaltauduin kuitenkin ensimmäistä kertaa munkkien paistoon, kattilan kansi ja sammutuspeitto avattuna vieressäni. Olin valmiina sammuttamaan palon millä hetkellä hyvänsä nopeasti, mutta rauhallisesti, niin kuin aikoinaan oli lentoemäntäopinnoissa tulipalon sammutusharjoituksissa opetettu. Tällä kertaa en kuitenkaan olisi kilauttanut kapteenille kertoakseni, missä palaa ja että lähden sammuttamaan ;o)Näissä churroissa ei onneksi ole rasvapalon riskiä, joten kaikki rasvassa keittämistä pelkäävät, ei muuta kuin leipomaan näitä vapuksi. Kaneli, sokeri ja Nutellaan dipatut päät vievät kielen mennessään. Katso video churrojen valmistuksesta alta. Hauskaa vappua kaikille!

Helpot churrot:

1 tölkki Danerolls croissanttitaikinaa

4 rkl voita

4 rkl sokeria

3 tl kanelia

100-150g Nutellaa

Levitä taikinalevyt alustalle. Painele kolmioksi rei’itetty osa takaisin kiinni sormilla, jotta levyt pysyvät suorakulmion muotoisena. Tölkistä saat kolme suorakaidetta. Voitele ensimmäinen suorakulmio sulatetulla voilla. Lisää kaneli-sokeriseos. Voitele toinenkin suorakulmio ja asettele ensimmäisen levyn päälle voideltu puoli sokeri-kaneliseosta vasten. Paina levyt yhteen. Leikkaa suorakulmio puoliksi poikittaissuunnassa. Leikkaa levyt n. 1 cm levyisiksi kaitaleiksi. Koska suorakaiteita tulee yhdestä taikinasta vain kolme, puolita kolmas suorakaide ja toimi muuten kuten edellä. Pyörittele levyt rullalle ja aseta leivinpaperin päälle. Lopuksi voitele voilla ja sirottele kanelisokeriseosta päälle. Paista 180 asteessa 12-15 min. Dippaa päät Nutellaan ja tarjoile.

IMG_8773

Itse valmistin vain 2/3 osa taikinaa, joten churroja tulee 1/3 enemmän koko taikinasta.

IMG_8802

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s