Terveellinen feta-pinaattipiirakka

Suosikkini feta-pinaattipiirakka sai tällä kertaa terveellisemmän tvistin. Piirakkapohjassa ei ole käytetty jauhoja ollenkaan vaan piirakkapohja on tehty bataatista. Tämä piirakka käy keliaakikoille ja gluteiinia vältteleville erinomaisesti. Tai niille, jotka haluavat piirakkansa vähän terveellisempänä. Herkullista ja maukasta, ja lisäksi helppo valmistaa.

Tarvitset pohjaan ainoastaan yhden bataatin. Yritin ensin höylätä juustohöylällä bataatista siivuja, mutta se ei onnistunutkaan niin helposti kuin kuvittelin. En sitten tiedä johtuiko se tylsästä juustohöylästä vai bataatin kovuudesta. Joka tapauksessa suosittelen veitsellä viipalointia. Niin säästyt haavereilta ja työstäminen käy huomattavasti kätevämmin.

Piirakan täyte syntyy lähes yhtä helposti kuin pohjakin. Koko piirakan teossa ei kauaa aikaa vierähdä, joten tämä piirakka sopii hyvin arki-iltoihinkin. Myös salaatti voisi olla kiva lisä piirakan rinnalle. Näin päivän vihannessaldo tulisi jo melkein täyteen tällä piirakalla. Pinaatissahan on myös paljon rautaa, joten seuraavana päivänä on entistäkin vahvempi olo. No ei sentään, mutta moni saattaa kärsiä raudan puutteesta, joten pinaatin lisääminen ruokavalioon silloin tällöin tuskin on huono ajatus kenellekään.

Nyt kuitenkin herkuttelemaan piirakalla. Tämän maukkaan piirakan jälkeen olo ei ole yhtään ähky vaan ihanan kevyt. Täytyy sanoa, että pinaatti, feta ja bataatti sopivat aivan mielettömän hyvin yhteen. Videolta näet, miten piirakka tehdään. Kamerasta loppui muisti kesken kuvauksen, joten pinaatin sekä valkosipulin lisäys näkyy ainoastaan tekstinä. Mukavaa alkanutta viikkoa!

Terveellinen feta-pinaattipiirakka

1 bataatti (450g)

400g pakastepinaattia (kokonaisia pinaatin lehtiä)

1 sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

1 prk Philadelphia-juustoa (a’ 200g)

100g fetaa

5 kananmunaa

suolaa

pippuria

oliiviöljyä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori bataatti. Viipaloi bataatti ohuiksi viipaleiksi. Voitele vuoka oliiviöljyllä. Asettele bataattiviipaleet pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa 10 min.

Valmista pinaattitäyte. Sulata pakastepinaatti mikrossa. Rutista ylimääräinen neste pinaateista. Pilko sipuli pieneksi. Kuullota sipulit pannulla ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Lisää murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota vielä hetki. Lisää joukkoon pinaatti. Kuumenna hetki, jotta varmasti kaikki ylimääräinen neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

Vatkaa kananmunat kulhossa. Lisää paketti Philadelphia-juustoa. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää murennettu feta, mutta jätä hiukan päälle ripoteltavaksi. Lisää jäähtynyt pinaattihöystö. Mausta tarvittaessa vielä ripauksella suolaa. Sekoita. Kaada täyte bataattipohjan päälle ja lisää loput fetat täytteen päälle ja mausta pippurilla. Paista uunissa 200 asteessa n. 35 min.

DSC03007

DSC03016IMG_8107

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s