Mango-valkosuklaapannacotta

Mango-valkosuklaapannacotta sopii värinsäkin puolesta hyvin pääsiäiseen. Herkullinen mango ja valkosuklaa ovat niin taivaallinen kombo, että sitä on lähes mahdoton vastustaa. Hauskan pienen tvistin tähän jälkiruokaan tuo myös hyydykevärien vinous. Yllättäen tuollainen muoto syntyikin tosi helposti. Tarvitset vaan kulhon tai vaikkapa metallisen muffinivuoan, johon saat lasit kallelleen. Olisin käyttänyt mielelläni vielä pienempiä laseja, mutta sellaisia ei kotoani löytynyt.

Mangohyydyke syntyy puolikkaasta mangosta ja Rauch Happy Day -mangonektarista. Nektari on hieman makeampaa ja sopii sen vuoksi erinomaisesti jälkiruokiin ja myös joihinkin ruokiin. Mehussa on aito mangon maku ja siksi voin lämpimästi suositella sitä. Mangonektari helpottaa jälkiruokien tekoa, sillä tuoreet mangot ovat kalliita, usein vähän raakoja ja niitä tarvitaan yleensä monta yhteen jälkiruokaan.

Toisen mangopuolikkaan olin ajatellut käyttää jälkiruoan koristeena. Nyt kävikin niin, että popsin sen poskeeni, kun se maistui niin hyvältä. Täytyi siis lähteä kauppareissulle hakemaan lisää mangoa. Harmikseni kaupasta ei löytynytkään yhtään kypsää mangoa vaan kaikki olivat enemmän tai vähemmän raakoja. Onneksi vähän raaemmastakin mangosta saa pehmeämpää ja herkullista, kun sen kuumentaa mangomehussa. Kannattaa jatkossa kuitenkin ostaa vaikka kaksi mangoa, toisen herkutteluun ja toisen jälkiruokaa varten.

Valkosuklaa-pannacotta syntyy myös helposti. Kuumensin kermaa ja maitoa kattilassa ja lisäsin keitokseen valkosuklaahakkeluksen. Lopuksi maustoin seoksen puolikkaalla vaniljatangolla ja sokerilla. Sitten enää liivatteet joukkoon ja pannacotta hyytymään. Muista kuitenkin antaa pannacotan jäähtyä kattilassa ennen kuin kaadat sen  mangohyytelön päälle laseihin. Liian lämpimänä kaadettu hyytelö tekee kraaterin toisen hyytelön pintaan. ”Been there, done that” juustokakun kiilteen kanssa, mutta virheistä opittuani muistan nykyään antaa hyytelön jäähtyä ennen kaatamista.

Tänään onkin taas jo perjantai, joten aurinkoista viikonloppua sinulle!

Mango-valkosuklaapannacotta (4:lle hengelle pienehköihin laseihin tehtynä)

2 dl mangonektaria (Rauch)

½ mango

1-2 rkl sokeria (maun mukaan)

2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Muussaa puolikas mango ja 1dl mangonektaria sauvasekoittimella. Kuumenna toinen desi mangonektaria kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita liivatelehdet kuumaan mangonektariin.
Yhdistä liivatemangonektariseos muusattuun mangoon. Sekoita ja anna jäähtyä. Aseta lasit muffinivuokaan tai muuhun kulhoon, jotta saat lasit vinoon kallelleen. Kaada mangohyytelö laseihin. Anna hyytyä 2-3 tuntia, kunnes seos on hyytelöitynyt.

Valkosuklaapannacotta

2 dl kuohukermaa

2 dl maitoa

2 liivatelehteä

100g valkosuklaata

2 rkl sokeria

puolikas vaniljatanko

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Pilko valkosuklaa pieneksi hakkelukseksi. Kuumenna kattilassa maito ja kerma, muista hämmentää. Lisää valkosuklaahakkelus ja hämmennä. Lisää puolikkaan vaniljatangon siemenet ja sokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita joukkoon. Anna jäähtyä. Kaada toiselle puolelle lasia, jolloin valkosuklaapannacottaa tulee mangohyydykkeeseen saakka. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai kunnes hyytynyt kunnolla.

Ennen tarjoamista koristele mangopaloilla. Jos haluat, voi myös kuumentaa mangopaloja tilkassa mangonektaria ja lisätä sekaan hiukan hillosokeria. Tällöin saat mangohilloketta.

IMG_7863

 

IMG_7958

IMG_7963

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s