Vadelma-juustokakkupalat

Ystävänpäivä kolkuttelee jo ovea, joten on aika pistää ystävänpäiväreseptit jakoon. Ystävänpäivää juhlitaan siis jo tänä sunnuntaina. Viime hetken leipomiset ehtii onneksi vielä tehdä hyvin. Ei siis hätää, jos sinäkin havahduit vasta nyt, että ystävänpäivä on jo parin päivän päästä.

Tänä vuonna leivon vadelmahillolla marmoroituja juustokakkupaloja. Kaupasta ei löytynyt hilloa tuubissa, niin kuin ajattelin. Oli siis ostettava tavallista hilloa ja hurautettava se monitoimikoneessa. Marmorointi ei onnistunut tällä kertaa aivan parhaalla mahdollisella tavalla. Koe maistettu on jo ja maku oli kohdillaan. Ja sehän on se tärkein juttu.

En ehtinyt antaa juustokakun jäähtyä ja vetäytyä rauhassa, ennen kuin aloin leikkaamaan. Kakkupaloista ei tullut sen takia niin siistejä kuin olisin toivonut. Kakku ei onneksi lässähtänyt, sehän on pääasia. Mutta muille leipojille varoitukseksi, älkää hötkyilkö kakun kanssa, vaan antakaa sen rauhassa kolmesta kuuteen tuntia jäähtyä ja vetäytyä jääkaapissa. Mitä kauemmin kakku ehtii vetäytyä, sen parempi.

Ystävänpäivä on vain kerran vuodessa, mutta voihan sitä ajatella ystävänpäivän olevan joka päivä.  Kakkuja ja leivonnaisia voi leipoa ystäville aina kuin siltä tuntuu ilman mitään erityistä syytä. Ystävä varmasti ilahtuu leivonnaisista muulloinkin kuin ystävänpäivänä. Mikä sen ihanampaa, kuin tulla yllätetyksi itse tehdyllä leivonnaisella tai ruualla. Ihanaa ystävänpäivää kaikille! Ystävänpäivän kunniaksi, yksi sydän vielä<3

Vadelma-juustokakkupalat

Pohja:

175 g Domino-keksejä

50 g voita

Täyte:

2 pkt Philadelphia-juustoa (a’ 200g)

3 kananmunaa

1 ¼ dl sokeria

1 ½ tl vaniljasokeria

1 rkl vehnäjauhoja

n.100g vadelmahilloa

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Kaada murska leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Painele murska tiiviiksi pohjalle.

Vispaa kulhossa kananmunat. Lisää joukkoon sokeri ja Philadelphia-juusto sekä vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vispaa liikaa. Lisää lopuksi joukkoon yksi ruokalusikallinen jauhoja ja sekoita. Kaada vuokaan. Surauta hillo monitoimikoneessa, jotta hillo löysenee. Tee hillosta kekoja tai viivoja kakun päälle. Lopuksi vedä coctail-tikulla raitoja. Näin saat kakun pinnalle marmoroinnin.  Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 30-35 min. Juustokakku on valmis, kun kakku on hyytynyt reunoilta, mutta hyllyy vähän keskeltä heilutettaessa. Anna hyytyä jääkaapissa 3-6 h.

IMG_7243

IMG_7299

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s