Terveellinen pannukakku

Terveellinen pannukakku syntyy kaurahiutaleista ja banaaneista. Tämä resepti sai innoituksensa lapsuuden herkustani, vaniljapannukakusta. Kuitenkin vähän terveellisemmällä tvistillä. Vehnäjauhot ja sokeri jäivät pois ja korvautuivat kauralla ja banaanilla. Lapsuuden reseptin toivossa rimpautin myöhään illalla äidilleni ja pyysin saada kuvan vanhasta käsin kirjoitetusta reseptivihkostamme, josta tämä taivaallinen vaniljapannarin resepti löytyi. En tiedä, kuinka vanha reseptivihko on, mutta arvelisin että ainakin yli kolmekymmentä vuotta. Näytti myös siltä, että vaniljapannarin ohjetta oli tarvittu usein, sillä sivu oli aika kuluneen näköinen. Myös parit vaniljapannarin roiskeet näytti löytyvän vihkosen sivulla. Eikä ilman tulkkausapua reseptin luku sujunut, sen verran koukeroisella kaunokirjoituksella oli tämä resepti kirjoitettu.

Lopulta vanhasta reseptistä saatiin yhteisvoimin selvää ja oli aika laittaa omat aivot raksuttamaan ja tehdä muokkauksia reseptiin. Viimeaikainen suosikki kaurajauhot tai oikeastaan kaurahiutaleet tulivat osaksi tätäkin reseptiä. Maito ja kananmuna saivat jäädä alkuperäisen reseptin määrillä. Banaanit muusasin sauvasekoittimella tasaiseksi mössöksi. Sitten ei muuta kuin kaikki aineet sekaisin. Taikina leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja pelti uuniin 225 asteeseen n.15-20 min. Pannari on valmis, kun se alkaa olla hiukan kullan ruskea ja taikina hyytynyt. Anna pannarin vielä jäähtyä ja vetäytyä rauhasssa ennen syöntiä.

Lopulta enää täytteiden valinta. Se reseptin vaikein vaihe. Ottaisinko lakkahillolla, marjoilla vai mansikkahillolla. Laittaisinko päälle turkkilaista jugurttia vai pienen nokareen jäätelöä. Itse valitsin turkkilaisen jugurtin, marjat ja hillon. Jos voi saada kaikki, niin miksi tyytyä vähempään;) Pannukakku kuitenkin mielestäni kaipaa hiukan lisämakeutta hillosta tai marjoista, sillä 2 banaania ei vielä itsessään tee pannarista hirmuisen makeaa.

Tämä pannari kuitenkin ylitti kaikki odotukseni ja tätä voi herkutella arkenakin ilman huonoa omaa tuntoa. Plussaa oli minusta myös se, että banaani toi vähän makeutta mutta banaani ei maistunut vahvasti pannukakussa. Banaaniletuissa nimittäin ainakin omasta mielestäni on vähän turhan banaanimainen maku, mutta tässä pannukakussa sitä ongelmaa ei ole. Eikä tarvitse liata pannua tai kärvistellä hellan ääressä koko iltaa lettuja paistellen. Taikina uuniin ja iso satsi pannukakkua on pian valmis. Ja parasta tässä on myös se, että uskoisin suurimmalta osalta teistä löytyvän nämä aineet jo kaapistanne.

Terveellinen pannukakku (pellillinen)

½ l maitoa

1 muna

2 dl kaurahiutaleita (tai kaurajauhoja)

2 kypsää banaania

2 tl vaniljasokeria

hyppysellinen suolaa

Surauta kaurahiutaleet monitoimikoneessa jauhoksi. Muussaa banaanit sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sekoita munan joukkoon maito. Lisää jauhetut kaurahiutaleet ja tasaiseksi muussattut banaanit. Mausta vaniljasokerilla ja lisää pieni hyppysellinen suolaa. (pieni hyppysellinen tarkoittaa ihan pientä ripausta). Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa 15-20 min, kunnes pannukakku on  saanut kullanruskean sävyn ja taikina on hyytynyt. Ennen syöntiä anna taikinan vetäytyä hetki. Tarjoile hillon, marjojen, turkkilaisen jugurtin tai jäätelön kera.

IMG_6913

IMG_6914

IMG_6912

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s