Hoi Sin -kana

Arjen nopeat pikaruuat ovat olleet blogini suosituimpia reseptejä ja tässä niitä taas yksi lisää. Itsekin suosin maukasta ja kotitekoista ”pikaruokaa”. Eikä itse tehdyssä mene juuri sen kauempaa kuin kaupan valmisruuassakaan. Tässä reseptissä esimerkiksi riisi kiehuu melkein kauemmin kuin itse kastike. Siksi nykyään aina aloitankin veden keitosta, jotta riisi ja kastike olisivat samaan aikaan valmista.

Hoi sin -liha nähtiinkin jo muutama viikko sitten blogissa ja nyt on Hoi sin -kanan vuoro. Uskon, että kiinalaisen ruuan ystävät ainakin löytävät tästä reseptistä itselleen maukkaan ja nopean ruuan arkeen tai miksi ei viikonloppuihinkin. Parasta kaikessa on se, että kastike syntyy vaivatta ja sekä sipuli että paprika pilkotaan isoiksi lohkoiksi, jolloin pilkkomiseenkaan ei kulu turhaa aikaa. Mutkat suoriksi, on minun mottoni arjen ruuanlaitossa.

15 minuuttia ja koko ruoka on valmis! Ei siis paha, 15 min keittiössä arjen kiireessäkään ei ole liikaa ja aikaa jää vielä paljon muille askareille. Soijapohjainen kanakastike on maukas ja cashew-pähkinät kruunaavat maun. Jos et ole vielä kokeillut, suosittelen lämpimästi. Tästä paljon helpommaksi ei ruuan valmistus enää muutu. Jos et usko, niin katso vaikka videolta.

Hoi Sin -kana:

450g kanafilettä

2 rkl oliiviöljyä

1 suippopaprika

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

1 dl Hoi sin -kastiketta

1 dl vettä

2 tl Sambal Oelek –chilitahna

Cashew-pähkinöitä

Tarjoile riisin kanssa

Leikkaa kanafileet kuutioiksi. Leikkaa paprika sekä punasipuli isoiksi kuutioksi. Lorauta oliiviöljyä pannuun. Paista kanapaloja hetki. Lisää punasipulilohkot sekä suippopaprikakuutiot. Paista, kunnes kana on kypsää ja paprikat sekä sipuli pehmenneet. Lisää murskatut valkosipulinkynnet. Paista vielä hetki. Lisää vesi, Hoi sin –kastike ja Sambal Oelek-chilitahna. Laske lieden lämpötilaa ja anna kastikkeen sakeentua pienellä lämmöllä hieman. Tarjoile riisin kanssa.

DSC02455

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s