Uuniperunat raputäytteellä

Uuniperunoista erilaisilla täytteillä saa helposti maukasta ruokaa. Itse en ollut syönyt taas pitkään aikaan uuniperunoita, suoraan sanottuna en edes muista milloin viimeksi. Kauan siitä kuitenkin on. Kaupassa oli uuniperunat tarjouksessa, joten tartuin pussiin ja sujautin ostoskoriini. Hyvä niin, sillä toista kertaa jo syömme uuniperunoita ja herkullisia ovat olleet.

Viime viikolla kokeilin tehdä jääkaapissani olleista keitetyistä punaravun pyrstöistä kastikkeen uuniperunoille. Pitkään mietin, mitä kaikkea laittaisin kastikkeeseen. Lopulta päätin, että kastikkeesta saisi ainakin tulla raikas. Kipaisin siis kauppaan hakemaan kevätsipulia ja turkkilaista jugurttia. Kastikeeseen lopulta tuli siis turkkilaista jugurttia, kevätsipulia, ravunpyrstöjä, chiliä Sambal Oelek-kastikkeen muodossa (koska se on hyvää ja helppo tapa lisätä chilin potkua)  sekä avokadoa ja sitruunaa. Lopuksi sekoitin koko homman ja kastike oli valmis. Lopputuloksena, raikas ja maukas kastike, kohtalaisen kevyt myös.

Kastike oli hyvää, mutta jäin miettimään, että tarvitsisiko kastike sittenkin hiukan lisää pyöreyttä makuun. Joten tällä viikolla testissä on creme freshin kanssa. Majoneesia en halunnut laittaa, koska majoneesista tulee helposti vähän liian rasvainen maku ja tästä nimenomaan piti tulla raikas. Jääkaapissa odottaa nyt kaikki aineet, joten huomenna testin tulos paljastuu. Kumpi olikaan parempaa, turkkilainen jugurtti pohjana vai creme fresh.

Joka tapauksessa voin jo suositella turkkilaisen jugurtin pohjaan tehtyä rapukastiketta uuniperunoille. Kunhan muistaa ostaa sitä rasvaisempaaja paksua versiota turkkilaisesta jugurtista, sillä kevyt versiot jäävät varmasti liian löysiksi ja mauttomiksi. Meillä luultavasti jatkossa turkkilaisesta jugurtista tulee arkikastike ja creme freshistä viikonloppukastike. Kevyempää siis viikolla ja vähän tuhdimpaa viikonloppuna.

Nyt on molemmat kastikkeet kokeiltu ja suoraan sanoen en osaa päättää kumpi oli parempaa. Joten sanonkin, että voin suositella kumpaa vaan turkkilaiseen jugurttiin tai creme freshiin tehtynä.

2-3 hengelle

Uuniperunoita

alumiinifoliota

Pese perunat. Kääri jokainen peruna yksitellen alumiinifolioon. Pistele alumiinifolioon haarukalla reikiä. Paista 225 asteisessa uunissa n. 1h tai kunnes perunat ovat pehmenneet. Paistoaika riippuu perunoiden koosta. Kun perunat ovat hiukan jäähtyneet vedä niihin ristiviilto terävällä veitsella ja purista peruna auki. Tarjoile kastikkeen kera.

IMG_6811

Kastike:

170 g punaravunpyrstöjä(keitetty)

1,5 dl creme fresh ( tai pakusua turkkilaista jugurttia)

1 avocado

1 tl Sambal Oelek-chilikastike

½ rkl sitruunan mehua

!/2 dl kevätsipulia silputtuna

suolaa

pippuria

Valuta lävikössä ylimääräinen vesi ravuista. Silppua kevätsipulit. Leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi. Lisää kaikki kulhoon ja mausta mielesi mukaan suolalla ja pippurilla.

IMG_6824

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s