Laskiaispullat lakkahillolla

Varaslähtö laskiaiseen, oletteko mukana? Laskiaispullat ovat yksi parhaista leivonnaisista, joten miksi odottaa laskiaiseen saakka. Vielä kun viimeisiä kylmiä kelejä viedään ja lumi on maassa, on aika pyöräyttää vuoden ensimmäiset laskiaispullat. Oma suosikkini on laskiaispullat lakkahillolla. Niitä on perheessäni tehty lapsuudessani ja siksi varmasti rakastan niitä. Kun äitini meiltä aina lapsena, millä hillolla laitetaan, oli aina vastaus sama huudahdus, LAKKAHILLOLLA!

Jos et ole vielä kokeillut laskiaispullia lakkahillolla, kannattaa tehdä se nyt. Kokeile nyt vaikka lakkahillopullia ja laskiaispäivänä klassisempia mantelimassapullia. Saattaa kyllä olla, että jäät koukkuun niin kuin minä ja muunlaiset laskiaispullat jäävät jatkossa kakkoseksi. Täytyy kuitenkin myöntää, että itse tehdyt laskiaispullat maistuvat oikeastaan täytteellä kuin täytteellä. Kermavaahdon joukkoon vähän rahkaa, tällä kertaa vaniljarahkaa ja avot! Rahka kermavaahdon joukossa keventää kermavaahdon rasvaista makua ja siksi käytän sitä aina kermavaahdossa.  Vaniljasokeri on myös ihan MUST, koska vaniljan makuahan ei voi olla liikaa, ainakin jos minulta kysytään.

Nyt vielä kun heittäisi sukset jalkaan ja lähtisi vuoden ensimmäiselle hiihtolenkille, maistuisi raikkaan happihyppelyn jälkeen pullat taivaallisilta. Tulee aivan mieleen lapsuus, jolloin Lapin reissuillamme kävimme pitkällä hiihtolenkillä ja sen jälkeen takkatulen äärellä söimme itse tehtyjä laskiaispullia. Ei hassumpaa sanoisin. Nyt täytyy kuitenkin nauttia näistä maisemista ja verestää Lapin muistoja vaikka laskiaispullan äärellä. Oikein Ihanaa viikonloppua teille, ottakaahan tekin varaslähtö laskiaiseen:)

Pullataikina:

5dl maitoa

2 pss kuivahiivaa

1 kananmuna

1 rkl kaardemummaa

1 tl suolaa

2 dl sokeria

13-15 dl vehnäjauhoja

200 g voita

 

1 muna voiteluun

Kuumenna maito 42 asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva, kaardemumma, soula, sokeri ja kananmuna. Lisää nesteeseen vähitellenvehnäjauhot. Alustuksen loppuvaiheessa lisää mehmennyt voi joukkoon. Vaivaa vielä hetki. Peitä taikina kuolho ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, taikina on valmis leivottavaksi. Pyörittele taikinasta samankokoisia palloja ja nosta uunipellille kohoamaan. Paista 200 asteessa n. 15 min, kunnes kauniin kullanruskeita.

IMG_6745

Kermavaahto

1 prk kermaa

1 prk vaniljarahkaa

sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan.

Lakkahilloa tai mieleistäsi hilloa maun mukaan.

Vispaa kermavaahto kuohkeaksi. Lisää joukkoon tavallinen kova rahka tai vaniljarahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla maun mukaan. Leikkaa pullista kansi ja täytä pullat hillolla ja kermavaahtorahkalla.

IMG_6755

2 comments

  1. Onpa Jasu taas ahketoinut keittiössä. Ihanan näköisiä laskiaispullia. Taidanpa kokeilla reseptiäsi, täyte on uusi ja varmasti maukas, vähän kevennetty sellainen.

    Tykkää

    1. Tullut taas pitkästä aikaa leivottua. Laskiaspullista ei ole enää jälkeäkään, kaikki hävinnyt😊 Kiva, jos menee kokeiluun ja laitappa sitten viestiä, että mitäs tykkäsitte☺️

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s