Hoi Sin -liha

Hoi Sin -kastike sopii monenlaisiin ruokiin. Kana Kung Po syntyy helposti Hoi Sin -kastikkeesta, samoin rapukastikkeet sekä kana- ja lohiruuat. Käytin tähän Hoi Sin -lihakastikkeeseen aiemmin tekemäni Kana Kung Po:n pohjaa, sillä olen todennut sen kastikkeeksi, joka ei petä koskaan.

Parsakaali tuo punaiseen lihaan vähän keveyttä ja vihreyttä. Salaattia ei tämän ruoan yhdessä välttämättä edes tarvita, sillä parsakaali tuo ruokaan vihreyttä ja kasvispuolta. Itse lisäsin tuoreen parsakaalin kastikkeeseen valmistamisen loppuvaiheessa, sillä minusta parsakaali on parhaimmillaan vähän rapsakkana. Jos kuitenkin haluat parsakaalin pehmeänä, kannattaa sitä keittää vähän ennen kastikkeeseen lisäystä. Tuore parsakaalikin pehmenee kuitenkin kuumassa kastikkeessa, joten ei se sellaisenakaan kovaksi jää.

Itselläni on ollut parsakaaliin aiemmin enemmänkin viha- kuin rakkaussuhde. Pidin parsakaalia aiemmin mauttomana ja tylsänä terveysruokana, josta puuttui maku kokonaan. Tuntui, että parsakaali kuului ennemminkin Fitness-piireihin kuin maukkaaseen ja herkulliseen kotiruokaan. Olen kuitenkin muuttanut mielipidettäni, parsakaali maistuu itse asiassa hyvältä maukkaissa tummissa kastikkeissa, erityisesti soijapohjaisissa ruuissa. Viime viikolla innostuin myös lisäämään parsakaalia lihapataan, jonka kastike oli tehty tummasta oluesta, sopi hyvin sellaiseenkin. Tästä lähtien parsakaali on siis tervetullut omaankin ruokakaappiini ja sitä tullaan varmasti näkemään jatkossa myös resepteissäni.

Lihapatoja olenkin tehnyt viime aikoina oikein urakalla. Niitä on syöty meillä enemmän kuin koskaan aiemmin. Patainnostukseeni on varmasti vaikuttanut uusi patani, jonka sain joululahjaksi.  Myös viime aikojen kylmät ilmat ovat osaltaan lisänneet pataruokien innostustani, sillä mikä olisikaan parempaa talviruokaa kuin kunnon pitkään haudutettu pataruoka.

Tähän Hoi Sin -lihakastikkeeseen käytin paahtopaistilihaa, kun sitä löytyi kaapistani. Leikkasin isosta lihapalasta sliceja ja pilkoin ne vielä kolmeen osaan reilun kokoisiksi, ohuiksi siivuiksi. Paahtopaisti ei ehkä ole murein liha ruuissa, jota ei hauduteta pitkään, mutta maistui minusta oikein hyvältä silti tässä ruuassa. Jos haluaa vieläkin mureampaa lihaa, kannattaa valita vaikka naudan ulkofilettä. Katso video alta, kuinka helppoa Hoi Sin -lihan valmistus on.

 

Hoi Sin liha (2-3 hengelle)

Marinadi:

600 g lihaa (paahtopaistia tai ulkofilettä)

2 rkl rypsiöljyä

2 tl soijakastike

1 rkl Maizena-maissijauhoa

Kastike:

1 rkl öljyä

1  dl Hoi Sin -kastiketta

1 tl raastettua inkivääriä

1 dl vettä

2 tl Sambal oelek -chilipastea

3 valkosipulinkynttä

parsakaalia

(suolaa)

Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi. Laita lihapalat kulhoon, lisää rypsiöljy, soijakastike ja ripottele päälle Maizena-maissijauho. Sekoita. Anna maustua n. 30 min.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon lihat. Paista, kunnes lihat kypsyvät ja saavat pintaan kauniin värin. Pienennä lämpötilaa ja lisää valkosipulinkynnet. Kuumenna pari minuuttia. Lisää joukkoon raastettu inkivääri. Lisää joukkoon loput aineet: vesi, Hoi Sin –kastike ja Sambal oelek -chilipaste. Keittele hiljaisella lämmöllä, kunnes kastike alkaa vähän saostua. Mausta halutessasi tilkalla suolaa. Muista kuitenkin, että Hoi Sin -kastike on soijapohjainen, jolloin siinä on jo itsessään paljon suolaa. Lisää pilkotut parsakaalit ja anna pehmetä hetken kastikkeessa. Tarjoile riisin kanssa.

IMG_6620

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s