Joulusuklaat

Itse tehtyjä suklaita on kiva viedä joulun alla kavereille ja sukulaisille. Ne sekä näyttävät että maistuvat hyvältä. Kuivatut hedelmät ja marjat sopivat älyttömän hyvin yhteen. Marja tuo raikkautta ja suklaa taas täyteläisyyttä suklaaseen.

Itse tehtyjä joulusuklaita tai leivonnaisia on sitä paitsi aina kiva viedä. Ei sen tarvitse olla ihmeellistä, mutta siitä tulee sellainen olo, että on oikeasti nähnyt vaivaa. Niin lahjan antajalle tulee hyvä mieli, kuin varmasti myös lahjan saajalle. Ja mikä parasta, jos tiedät lahjan saajan vaikka pitävän älyttömästi mansikoista ja tummasta suklaasta, niin näitä suklaita on helppo varioida sen mukaan. Lahjan saajan mieltymykset on siis helppo ottaa huomioon suklaita tehdessä.

Taitaa olla niin, että keskimäärin naiset ovat enemmän suklaan perään kuin miehet. Uskon kuitenkin, että näistä suklaista on jokaisen makuun. Eikä muuten vie hirveästi aikaa, sillä suklaa on helppo sulattaa mikrossa. Itselläni meni n. 1,5 minuutti täydellä teholla. Parempi aloittaa lyhyemmästä ajasta ja sitten lisätä aikaa tarvittaessa. Sekoitella välissä ja ottaa pois, kun suklaan joukossa on vielä ihan hiukan kuutioita. Sekoittamalla lusikalla ne saa sulamaan. Suklaan sulattamisessa nimittäin käy helposti niin, että jos kuumentaa liikaa, suklaa alkaa paakkuuntua. Pari kertaa sen tehneenä tiedän, että sitä satsia suklaata ei sitten enää pelasteta millään. Siksi nykyään sulatankin vallan suklaan mikrossa enkä vesihauteessa, sillä mikrossa en ole vielä koskaan saanut pilattua suklaata – pitäisi varmaan koputtaa puuta.

Joulu on melkein ovella, joten nyt täytyy leipoa ja kokkailla oikein urakalla. Vielä ainakin yksi jouluresepti tulossa, joten pysykääpä kuulolla.

Joulusuklaat:

1 levy valkosuklaata

1 levy tummaa suklaata

kuivattuja karpaloita

kuivattuja mansikoita

kuivattuja kookospaloja

Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Sulata suklaa kulhossa mikrossa. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tasoita pinta. Lisää mieleisesi kuivatut hedelmät tai marjat. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Ota pois jääkaapista ja leikkaa veitsellä paloiksi.

DSC02165

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s