Nutella-joulutortut

Päätin kokeilla joulutorttuja aivan uudella twistillä. Luumuhillon sijaan laitoin tällä kertaa Nutellaa ja perinteisen muodon sijaan teinkin joulukuusia. Joulutortun värit kuitenkin pysyivät lähes samana. Uskoisin, että nämä ovat ainakin Nutella-fanien mieleen. Tuntuu nimittäin, että nykyään yhä useamman ihmisen herkkua on Nutella. Tässä siis vinkki, jos tavalliset tortut kyllästyttävät.

Täytyy myöntää, että itse en ole koskaan ollut hirveästi perinteisten joulutorttujen perään. Toki ne ovat jouluisia ja niitä on kiva nähdä jouluna kahvipöydässä, mutta itse mielummin valitsen jotain muuta makeaa, jos tarjolla on.

Tein ensimmäisen kokeilueräni jo viime viikolla. Huomasin, että Nutellaa pitää laittaa väliin runsaasti, jotta Nutella maistuu joulutortun välissä. Ihan reippaasti siis Nutellaa väliin, on minun suositukseni.

Viime viikkoinen koesatsi oli myös ulkonäöltään huvittava. Näytti, että kuuset olisivat olleet kovassa myrskyssä, oksat sojottelivat vähän sinne sun tänne. Jouluna ei kuitenkaan kannata turhia stressata, hyvältä ne silti maistuivat. Joulun alla muutenkin tomusokerin käyttö on vähintäänkin sallittavaa. Tomusokeri paikkaa leivonnaisen kuin leivonnaisen ja mitä hupaisamman näköinen lopputulos, sitä enemmän tomusokeria – ainakin melkein. Joka tapauksessa lähes kaikki on paikattavissa ja jos nyt leivonnaisten ulkomuoto sattuu jollain kertaa vähän epäonnistumaan, niin siitä saa ainakin hauskan kahvipöytäkeskustelun aiheen. Ja vaikka epäonnistunut ulkomuoto joskus itseä saattaakin harmittaa, pitäisi asiat ottaa rennommin. En tiedä ketään, joka olisi koskaan kieltäytynyt vaikkapa hyvästä pullasta sen takia, että se on vähän lätsähtänyt. Joten mitä sitä stressaamaan ja harmittelemaan, varsinkaan näin joulun alla!

Videosta näet, kuinka joulukuuset tehdään. Älä laita Nutellaa liian lähelle reunoja, koska muuten se pursuaa ulos, kun kiepautat kuusen oksat. Lopputaikinasta ja jämäpaloista voit taiteilla mitä vain mielesi mukaan.

Nutella-joulutortut:

Voitaikinalevyjä

Nutellaa

1 kananmuna

Päälle: tomusokeria

Leikkaa voitakinalevyt kolmioiksi. Leikkaa kuusiin kanta. Laita väliin runsaasti Nutellaa ja toinen voitakinakuusi päälle. Vedä kolme viiltoa kuusen molemmin puolin. Liimaa alimmainen ja päällimmäinen kuusi kannasta ja latvasta kananmunalla. Kiepauta kuusen oksat. Siirrä pellille ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa 8-10 min. Lopuksi voit koristella kuuset tomusokerilla.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s