5 min rapea pizza

Tämä resepti on oiva viikonlopun aloitus. Perjantain väsymyksessä monen tekee mieli pizzaa ja ehkä vielä viinilasillisen kera. Tämä pizza valmistuu nopeammin kuin ehtisit edes lähipizzeriaan. Kuulostaa jo melkein liian hyvältä, mutta totta se on! Viidessä minuutissa syntyy pannulla rapea pizza tortillaletuista. Lähes italialaisen pizzerian pizzapohjaa muistuttava, ohut mutta rapea pohja vie kielen mennessään. Leikatessa kuuluu mukava rapsahdus.

Tämä resepti sopii myös niihin kertoihin, jolloin tortillojen syömisestä on jäänyt muutama tortillalettu kaapin pohjalle kuivumaan. Älä heitä lettuja pois, vaan tee niistä seuraavana päivänä herkullinen pizza. Enää ei siis tarvitse syödä tortilloja päivästä toiseen vain siksi, että kaikki letut tulisi syötyä. Ei sillä, etteivätkö tortillat olisi hyviä, mutta aikansa kutakin.

Nyt kun on pikkujouluaika, niin pirskeet venähtää usein pikkutunneille. Seuraavana päivänä maistuu pizza ja kaikki muu roskaruoka. Ennakoi ja käy kaupassa ostamassa tortillalettuja ja täytteitä jo valmiiksi seuraavan päivän ”rentoutumispäivää” varten. Ei tarvitse sitten odotella, että lähipizzerian pizzapoika ehtii tuoda pizzan ovellesi.

Täytteiksi käytin itse mozzarella-raastetta ja Serrano-kinkkua. Mielestäni tällainen pikapizza kaipaa maukkaampia ainesosia, joten maukkaammat makkarat ja kinkut ovat hyvä valinta. Itse en käyttäisi ihan tavallista kinkkua, sillä pizzan paistoaika jää niin lyhyeksi, että tavallinen kinkku voi jäädä vähän kosteaksi ja mauttomaksi. Chorizo-makkara sen sijaan voisi sopia erittäin hyvin. Pohjan voi myös vaihtaa täysjyvätortillaan, jos pohjasta haluaa terveellisemmän. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana, mutta lyhyt paistoaika kannattaa pitää mielessä.

2 pikkupizzaa:

2 tortillalettua

3 rkl mexican ketsuppia

1 rkl paseerattua tomaattia

ripaus suolaa

pippuria

oliiviöljyä

100g mozzarella raastetta

50 g Serrano-kinkkua

Päälle:

Oreganoa ja rukolaa

Sekoita mexican ketsuppi, paseerattu tomaatti sekä suola ja pippuri. Kaada tilkka öljyä pannulle. Laita tortillalettu pannulle ja lusikoi päälle tomaattikastiketta. Ripottele päälle juustoraaste ja asettele Serrano-kinkku juuston päälle. Laita kansi päälle ja paista keskilämmöllä, kunnes juusto sulaa. Itselläni meni n. 3 min. Varo, ettei ohut tortillapohja pala. Kun juusto on sulanut, ota pizza pannulta ja mausta oreganolla. Koristele rukolalla. Tarjoile heti.

DSC02012

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s