Pähkinäinen lohi ja tomaatti-avokadosalaatti

Viime aikoina olen taas tykästynyt lohiruokiin. Välillä tuntui, ettei mikään kalaruoka oikein maistunut, mutta nyt olen löytänyt ne taas uudelleen. Ja mikä parasta, nykyään lohta saa lähes aina edulliseen hintaan tarjouksesta. Tiukemmallakin budjetilla rahat riittää loheen, kun pitää silmällä ruokakauppojen tarjouksia.

Lisäksi lohi on terveellistäkin hyvien rasvojensa vuoksi. Kalasta ei myöskään tule ähky olo samalla tavalla kuin esimerkiksi naudasta tai kokolihasta yleensä. Alkukesästä tulee syötyä kalan kanssa useasti uusia perunoita, koska ne ovat satokautenaan niin herkullisia eikä niiden syöntiä malta jättää pariin perunaan. Silloin iskee pottuähky, eikä tule niin kevyt olo kuin silloin, kun lohta nauttii esimerkiksi salaatin kanssa.

Pähkinäinen lohi on ollut lempireseptieni joukossa jo pitkään. Välillä olen valmistanut lohen kanssa pannulla kesäkurpitsaa maustettuna pestolla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Sekin maistuu erittäin hyvältä, mutta sen valmistaminen vie enemmän aikaa kuin tomaatti-avokadosalaatin. Lohi ja tomaatti-avokadosalaatti onkin maittava valinta kiireiseen päivään. Avokado tuo mukavasti ruokaisuutta salaattiin.

Lohen pariin siis ja siihen, miten se valmistetaan. Leikkasin lohen 2 palaan, noin 150 g per pala. Sitten vaan kummankin lohen päälle 1 tl Dijon-sinappia ja 1 ½ rkl hasselpähkinärouhetta eli yhteensä kaksi teelusikallista sinappia ja kolme ruokalusikallista hasselpähkinärouhetta. Itse olen sinapin ystävä ja käytän sitä runsaammin. Jos et ole tottunut Dijon-sinapin makuun, pysyttele ohjeen määrissä. Dijon-sinappi tuo mukavasti potkua loheen ja sen avulla pähkinärouhe pysyy paikallaan. Uuni 175 asteeseen lämpimäksi ja noin 20 min paistoa. Sillä välin ehdit hyvin tehdä  tomaatti-avokadosalaatin valmiiksi. Kun lohi on kypsynyt, on koko ruoka valmis tarjottavaksi. Tämä ruoka sopii siis kiireeseenkin ja siksi se löytyy myös kiljuva nälkä kategorian alta blogissa.

2:lle hengelle

300 g lohta

2 tl Dijon-sinappia

3 rkl hasselpähkinärouhetta

suolaa

mustapippuria

Salaatti:

500 g kirsikkatomaatteja 

1 avokado

½ keskikokoinen punasipuli

oliiviöljyä

mustapippuria

ripaus suolaa (laadukasta sormisuolaa)

 

Leikkaa lohi kahdeksi 150 g palaksi. Levitä teelusikallinen Dijon-sinappia molempien lohipalojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi hasselpähkinärouhe molempien kalapalojen päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 min.

Tee salaatti. Pese ja pilko tomaatit puoliksi. Leikkaa avokado pieniksi lohkoiksi. Silppua sipuli tai tee ohuita renkaita.  Mausta pienellä lorauksella oliiviöljyä ja ripauksella suolaa. Rouhi lopuksi vielä mustapippuria päälle.

Ostoslista:

300 g lohta

2 tl Dijon-sinappia

3 rkl hasselpähkinärouhetta

suolaa

mustapippuria

500 g kirsikkatomaatteja 

1 avokado

½ keskikokoinen punasipuli

oliiviöljyä

DSC01978

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s