Helppo juustokakku

Isänpäivä on jo melkein ovella, joten on aika taas alkaa leivontapuuhiin. Tällä kertaa päätin leipoa juustokakun. Juustokakku onkin yksi isäni lempikakuista, joten se sopii hyvin isänpäiväkakuksi ensi sunnuntaina. Monelle onkin varmaan tuttu yhdistelmä juustokakku ja vadelmamelba. Maistuuhan se mielettömän hyvältä, mutta tällä kertaa päätin vaihtaa vadelmamelban mustikkamelbaan. Onhan sininen miehekkäämpi värikin, joten sopii hyvin isänpäivään.

 Juustokakkuja on erilaisia, vain mielikuvitus on rajana. Maistuuhan erikoisemmat juustokakutkin hyvältä, mutta itse suosin kuitenkin yksinkertaisia makuja. Ja yksinkertaisuudella tarkoitan sitä, että ei sekoitella liian montaa eri makua keskenään. Less is more pitää tässäkin paikkansa. Sanonta pätee mielestäni myös juustokakkuihin.

 Mustikkamelban teko on todella helppoa. Käytin pakastemustikoita ja kiehautin ne mikrossa. Päälle laitoin 2 ruokalusikallista hillosokeria. Hillosokeri hyytelöittää hiukan kastiketta eikä kastike jää vetiseksi. Pakastemustikat ovat helposti vähän vetisiä, joten hillosokeri toimii tässä paremmin kuin tavallinen sokeri. Lopuksi tehosekoittimella mustikka/hillosokeriseos sekaisin. Anna jäähtyä viileäksi ennen kuin kaadat kakun päälle. Lämmin kastike rikkoo kakun pinnan ja saa aikaan mustikkakoloja.

 Herätyskello soi tänä aamuna jo 5.30, jotta ehdin saada teille juustokakun kuvattua ennen kuin täytyi jo hypätä ensimmäiseen Tallinnaan menevään aamulaivaan. Joskus tämä blogin pito ja koulun yhdistäminen vaatii kukonlaulun aikaisia herätyksiä, mutta se ei haittaa. Kun jostakin hommasta oikein pitää, niin uhraukset sen vuoksi eivät tunnu edes uhrauksilta. Aikainen aamuherätys ei haittaa ja tummat silmänaluset voi peittää peitevoiteella. Kahvikuppi lennossa palauttaa energiat ja uusi päivä voi taas alkaa hymyssä suin. Alla video kakun teosta.

Juustokakku

Pohja:

180 g digestive-keksejä

80 g voita

Täyte:

2 prk Philadelphia-juustoa (a’ 200g)

2 dl vispikermaa

1 prk vaniljarahkaa (a’ 250 g)

1 ½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl sitruunamehua

5 liivatelehteä

2 rkl vettä

Hienonna Digestive-keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Leikkaa 20-24 cm irtopohjavuoan pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista ja laita se vuoan pohjalle. Taputtele keksiseos sen päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Yhdistä Philadelphia-juusto, vaniljarahka, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunanmehu ja sekoita. Lämmitä 2 rkl vettä kiehuvaksi ja liota liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä ennen kuin kaadat muiden aineiden joukkoon. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

 Lisää ohuena nauhana liivateneste muiden aineiden joukkoon. Lisää kermavaahto joukkoon varovasti nostellen. Kaada vuokaan ja silota kakun pinta tasaiseksi veitsellä. Peitä vuoka ja anna  hyytyä jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä irrota kakku vuoasta ja siirrä varovasti tarjoiluvadille. Lusikoi päälle mustikkamelbaa ja koristele tuoreilla mustikoilla, vadelmilla ja mintun lehdillä.

Mustikka melba:

2dl pakastemustikoita

2 rkl hillosokeria

Kuumenna mustikat mikrossa hillosokerin kanssa kiehuvaksi. Annan jäähtyä. Kaada tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi kastikkeeksi.

Ostoslista

180 g digestive-keksejä

80 g voita

2 prk Philadelphia-juustoa (a’ 200g)

2 dl vispikermaa

1 prk vaniljarahkaa (a’ 250 g)

1 ½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl sitruunamehua

5 liivatelehteä

2 rkl vettä

2dl pakastemustikoita

2 rkl hillosokeria

Koristeluun: Mintun lehtiä, vadelmia, mustikoita

DSC01960

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s