20 min lasagne

Lasagnen teko vie tavallisesti paljon aikaa ja sen takia sitä harvoin tulee tehtyä arkipäivänä. Moni varmasti tekisi lasagnea alusta asti itse useamminkin, jos sen tekeminen olisi nopeampaa. Siksipä päätin kokeilla lasagnen tekoa pannulla, jotta ihanaa lasagnea voisi kokata arjen kiireessäkin. Tämä lasagne syntyy 20 minuutissa.

Lasagnea tehdessä tuntee itsensä melkein italialaiseksi Mamma Mia’ksi.  Kotiin leviävä tuoksu on hurmaavan italialainen. Ihan kuin kokkailisi italialaisessa maalaistalossa. No, ehkä olen turhan fiiliksissä tästä, mutta sen tiedän, että tämä lasagne maistuu muillekin.

Parasta tässä lasagnessa on se, ettei tarvitse tehdä monenlaisia kastikkeita. Kaikki syntyy yhdellä ainoalla pannulla ja mikä parasta – helposti ja nopeasti. Eikä tarvitse turhia hienostella. Jauhelihan ja sipulin paistamisen jälkeen, kaikki ainekset vaan ronskisti pannuun ja vielä viimeinen maustaminen. Sitten vaan kansi päälle 15 minuutiksi. Lopuksi juustoraaste sekä mozzarella ja pariksi minuutiksi kansi vielä päälle, jotta juusto ehtii sulaa.

Näin helposti syntyi itse tehty lasagne, ilman minkäänlaisia valmiskastikkeita tai muitakaan. Alusta asti itse tehty herkullinen lasagne on arjen kiireen keskellä päivän kohokohta. Annoksen voi koristella basilikalla. Kannattaa ehdottomasti kokeilla – voin sydämestäni suositella.

Jauheliha kannattaa maustaa hyvin, jopa melkein ylimaustaa. Jos jauheliha jää mauttomaksi, niin jää myös koko lasagne. Itse rouhin myös suolaa ja pippuria lasagnelevyjen ja tomaattimurskan väliin. Video lasagnen valmistuksesta löytyy reseptin alapuolelta. Ajatuksena oli näyttää videon muodossa, kuinka helposti lasagne syntyy yhdellä pannulla. Jos joku kohta reseptissä jäi mietityttämään, niin kurkkaapa video.

4:lle hengelle

1 rkl oliiviöljyä

2 isoa sipulia

3 valkosipulinkynttä

400 g jauhelihaa

1 tl chilijauhetta

suolaa

pippuria

12 lasagnelevyä

1 tölkki tomaattimurskaa (400g)

3 dl paseerattua tomaattia

3 tl Provencen yrttimaustetta

2-2 1/2 dl vettä

2,5 dl juustoraastetta

1 buffalo mozzarella

Pilko sipuli pieneksi. Paista öljyssä sipuli ja jauheliha, kunnes kypsää. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet. Paista vielä muutama minuutti. Mausta jauheliha chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Varmista, että jauhelihassa on tarpeeksi mausteita.

Lisää joukkoon 12 lasagnelevyä. Riko lasagnelevyt 2-3 osaan jokainen. Nostele jauhelihaa lasagnelevyjen päälle. Lisää tomaattimurska. Mausta paseerattu tomaatti Provencen yrttimausteella ja lisää se joukkoon. Lisää vielä 2 dl vettä. Mausta pippurilla ja suolalla. Levitä lasagnelevyt suurin piirtein tasaisesti ja tomaattimurskaa niiden päällä. Laita kansi päälle ja anna hautua 15 min keskilämmöllä liedellä. Hölskytä vuokaa pari kertaa, jotta lasagne ei pala pohjaan.

15 min kuluttua lisää juustoraaste ja viipaloitu mozzarella ja anna  juuston sulaa kannen alla pari minuuttia. Lasagne on valmis tarjottavaksi. Parhaimmillaan lasagne on heti tarjottuna.

Ostoslista

1 rkl oliiviöljyä

2 isoa sipulia

3 valkosipulinkynttä

400 g jauhelihaa

1 tl chilijauhetta

suolaa

pippuria

12 lasagnelevyä

1 tölkki tomaattimurskaa (400g)

3 dl paseerattua tomaattia

3 tl Provencen yrttimaustetta

2 dl vettä

2,5 dl juustoraastetta

1 buffalo mozzarella

DSC01924

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s