Chorizo-pinaattimunakas

Chorizo-pinaattimunakas on ihanan maukas aamun aloitus. Rakastan munakkaiden helppoutta, sillä sekaan voi heittää lähes mitä vaan jääkaapista sattuu löytymään. Ja jämiähän sieltä usein löytyykin. Viikonlopusta usein on jäänyt ruuan rippeitä jääkaappiin, joten maanantai-iltaisin usein kokkaan rippeet munakkaaksi. Eipä jää sitten ruokaa hukkaan heitettäväksi ja näin vanhat ruuat saavat uuden elämän. Välillä oikein ihmettelen itsekin, miten ruuanjämistä voi saada niin herkullista ruokaa.

Tämä chorizo-pinaattimunakas ei ole jääkaapin rippeistä kokattu. Mutta sen voin sanoa, että tämä munakas kiilaa ihan paalupaikalle maukkaudellaan. Chorizo-makkara on niin maukasta ja pinaatti antaa munakkaaseen sopivaa keveyttä. Sipulia vielä mukaan ja kananmunat, niin munakas on valmis. Tästä munakkaasta muuten syö useampikin ihminen, 7 munaa ei siis ole tarkoitettu vain yhdelle ihmiselle. Sen verran hyvää munakas kuitenkin on, että ei kannata liian pitkään kahvia nautiskella, sillä muuten munakas on voinut hävitä parempiin suihin.

Täytyy myös tässä yhteydessä antaa kehuja Ikean halvoille paistinpannuille. Ne ovat nimittäin juuri sopivia munakkaiden paistoon, sillä ne voi sujauttaa suoraan liedeltä uuniin. Tarkoitan siis niitä Ikean pannuja, joissa on metallinen kädensija. Siinä ehtii hyvin lukea lehteä ja nauttia kupin kahvia sillä aikaa, kun munakas paistuu uunissa. Miten ihanan rentouttava vookonlopun aamun aloitus. Alla video, josta näet kuinka helppoa munakkaan valmistus on.

Chorizo-makkara on varsin suolaista itsessään, joten suolan kanssa kannattaa olla varovainen. Ripaus suolaa riittää, joku ei ehkä kaipaisi ollenkaan lisättyä suolaa.

2-4:lle

60g Chorizo-makkaraleikkelettä

40g tuorepinaattia

1 iso sipuli

½ tl valkosipulijauhetta

1 rkl oliiviöljyä

7 kananmunaa

suolaa

pippuria

Pilko sipuli, tuorepinaatti silpuksi sekä chorizo-makkaraleikkele pieniksi kuutioksi. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää pinaattimurska, kun sipuli on kuulottunut. Paista keskilämmöllä pari minuuttia, jonka jälkeen lisää joukkoon pienennetty Chorizo-makkara. Vatkaa munat sekaisin, lisää valkosipujauhe, pippuri ja suola. Kaada pannulle. Paista 175 asteessa 15-20 min, kunnes munakas on hyytynyt keskeltäkin.

Tässä vielä lyhyt video Chorizo-pinaattimunakkaan valmistuksesta. Helppoa ja nopeaa!

Ostoslista

60g Chorizo-makkara leikkelettä

40g tuorepinaattia

1 iso sipuli

½ tl valkosipulijauhetta

1 rkl oliiviöljyä

7 kananmunaa

suolaa

pippuria

DSC01515

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s