Chilinen limekana ja mangosalsa

Tämä chilinen limekana on herkullista ja mukavaa vaihtelua tavallisille kanafileille. En tiedä tuntuuko vain minusta siltä, että kanaa on tullut syötyä ihan liian usein. Tavalliset mauttomat kanafileet eivät enää oikein maistu, ei sitten millään. Välillä jo hetkeksi lopetin kanan syönnin lähes kokonaan. Kaikki muu ruoka vaan maistui niin paljon paremmalta. Nyt olen pikkuhiljaa kuitenkin taas palauttanut kanan ruokavaliooni, mutta yrittänyt kehitellä erilaisia reseptivaihtoehtoja, jotta kana maistuisi monipuolisemmalta. Näin syksyllä maistuu myös intialaiset kanaruuat, ehkä niitä nähdään vielä täällä blogissakin.

Monelta varmasti löytyy kotoa makeaa chilikastiketta. Tähän kanaeseptiin ei tarvita montaa aineosaa, mikä ainakin omasta mielestäni on arjen ruoanlaitossa tärkeää. Viikonloppuna voi sitten tehdä monimutkaisempia reseptejä, kun on enemmän aikaa. Pidän itse eniten helpoista ja yksinkertaisista ohjeista, joissa onnistuminen on varmaa. Muistan vielä ajan, kun tuntui että jokaisessa reseptissä oli hirveästi eri ainesosia ja yhden ruuan valmistamista varten piti hankkia mitä ihmeellisempiä raaka-aineita. Välillä en ollut edes kuullut kaikista reseptin mausteista ja etsin aineita kaupan hyllystä löytämättä hakemaani. Lopulta piti kysyä aina myyjältä apua ja yleensä heilläkin silmät suurenivat ja kulmakarvat nousivat ihmetyksestä. Usein hekään eivät olleet kuulleet kyseisistä mausteista tai ainakaan tienneet, löytyisikö sellaista kaupan hyllystä. Onneksi se trendi on jäänyt historiaan ja tänä päivänä helppous ja yksinkertaisuus ruoanlaitossa on tullut jäädäkseen. Siihen pyrin itsekin blogin reseptejä kehittäessäni.

Ennen olen valmistanut mangosalsaa tortillojen seuraksi, mutta se sopii hyvin myös moneen muuhun ruokaan lisukkeeksi. Pitkään haudutettu mausteinen liha ja raikas mangosalsa on lyömätön yhdistelmä. Viime kesänä Espanjan reissulla mangosalsaa tarjottiin myös rapujen kanssa ja herkulliseltahan se maistu niidenkin kanssa. Joten, jos et ole sitä vielä tehnyt, kokeile ihmeessä! Ja niille, jotka eivät korianterin ystäviä, voi korianterin jättää pois tai laittaa sitä vähemmän. Itse laitoin 2 rkl silputtua korianteria, mutta toki vähempikin riittää.

2:lle hengelle

 400-500g kanan fileitä

1 dl makeaa chilikastiketta

1 rkl hunajaa

1 limen mehu

1 rkl oliiviöljyä

Leikkaa kanafileet mieleisesi kokoisiksi paloiksi. Paista kanat pannulla öljyssä puolikypsiksi, kunnes kanapalat ovat saaneet kauniin värin, mutta ovat sisältä vielä hiukan raakoja. Sekoita keskenään makea chilikastike, hunaja ja limen mehu. Lisää kanojen joukkoon. Paista keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, jottei chilikastike pala pohjaan. Kun kanat ovat sisältä kypsiä ja chilikastike saostunut, kanat ovat valmiita. Tarjoile esimerkiksi mangosalsan kanssa.

DSC01781

Mangosalsa

1 kypsä mango

1 pieni punasipuli

1/2- 1 punainen chili

1/2 limen mehu

korianteria silpottuna

suolaa

pippuria

Pilko mango paloiksi. Silppua sipuli ja lisää joukkoon. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi kuutioiksi. Lisää limen mehu, korianteri silppu sekä suola ja  pippuri.

DSC01785

Ostoslista

500g kanan fileitä

1 dl makeaa chilikastiketta

1 rkl hunajaa

1 1/2 lime

1 rkl oliiviöljyä

1 kypsä mango

1 pieni punasipuli

1/2- 1 punainen chili

korianteria

suolaa

pippuria

DSC01797

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s