Nopeat lohitortillat

Lohitortillat ovat ihana pikaruoka, maistumatta kuitenkaan pikaruualta. Pikaruoka sanasta kun tulee mieleen kaupan mikro pizza tai vastaava hirvitys, jonka ainakin itse jätän mieluimmin syömättä. Lohitortillat ovat pikaruokaa positiivisessa mielessä, siis ainoastaan valmistusaikansa puolesta. Tällä reseptillä saa herkullisen viikonloppuruuan käden käänteessä.

Mausteseoksen voisi toki tehdä itsekin, mutta kiireiselle taco-mausteseos on ihanan helppo, eikä tarvitse alkaa kummemmin mausteita mittailemaan. Tämä ruoka siis valmistuu 20 minuutissa ja luppoaikaa jää vielä lohen paistuessa uunissa.

Avokado kastike hurautetaan tehosekoittimessa lohen ollessa uunissa. Tähän kuluu vain aikaa pari minuuttia. Ne, jotka ovat korianterin ystäviä voivat laittaa korianteria runsaammin kastikkeeseen antamaan makua. Korianteri jakaa kuitenkin ihmisiä aika paljon, joten jos tietää, että joku ei tämän yrtin ystävä ole, kannattaa korianteria laittaa kastikkeeseen vähemmän. Korianteria voi siinä tapauksessa tarjoilla vaikka erillisessä astiassa. Ennen itsekin kartoin korianteria, se ei vaan maistunut mielestäni hyvälle. Sitten tuli kuitenkin päivä, jolloin tein täyskäännöksen ja nykyään olen varsinainen korianterin ystävä. Eli kannattaa rohkeasti kokeilla, ehkä muutkin muuttavat mielensä tämän yrtin suhteen. Ja varsinkin tässä kastikkeessa se ei maistu kovin voimakkaalta avokadon ja jugurtin kanssa.

Tästä lähtien aion kerätä aina reseptin loppuun ostoslistan, jotta tarvittavat aineet löytyvät helposti ja nopeasti. Ajattelin, että se helpottaa kauppareissulle lähtiessä, eikä reseptien ainesosia tarvitse itse keräillä eri osioista. Siitä on sitten helppo katsoa mitä löytyy jo valmiiksi kotoa ja mitä tarvitsee kaupasta.

Nopeat lohitortillat

4:lle hengelle

Lohi

800 g lohifilee

1 pss taco-maustetta (a’ 28g)

1/2 tl smoked paprika -maustetta

1 tl ruokokidesokeria

suolaa

pippuria

Laita lohifilee leivinpaperin päälle. Kaada taco-mausteseos kulhoon, lisää pieni loraus vettä. Laita vettä vain sen verran, että mausteseos muuttuu hitusen kosteaksi, jotta se on helpompi levittää lohen päälle. Mausteseoksen tulee olla vähän kostea, jottei se pala uunissa. Levitä mausteseos lohen pintaan, lisää smoked paprika -mauste, ruokokidesokeri sekä suola ja pippuri. Paista 200 asteessa n.20 min.

DSC01720

Tältä lohi näyttää ennen uunissa paistoa.

Avokadokastike

1 dl turkkilaista jugurttia

1 avokado

½ lime

korianteria

ripaus suolaa

Laita avokado ja turkkilainen jugurtti tehosekoittimeen, hurauta tasaiseksi massaksi. Mausta limemehulla, silputulla korianterilla sekä suolalla ja pippurilla.

Tortillojen sisään

provencen salattisekoitusta

1 avokado

mini tortillalettuja

Ostoslista:

800 g lohifilee

1 pss taco-maustetta

1/2 tl smoked paprika maustetta

1 tl ruokokidesokeria

1 dl turkkilaista jugurttia

2 avokadoa

½ lime

Provencen salattisekoitusta (tai muuta salaattisekoitusta)

mini tortillalettuja

korianteria

suolaa

pippuria

DSC01737

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s