Pinaattiletut kaurajauhoista

Oletko koskaan kokeillut pinaattilettutaikinan tekoa kaurajauhoista? Pinaattiletut olivat lapsuuden herkkua ja ovathan ne hyviä edelleenkin. Pinaattilettujen ainut vika tai voiko sitä nyt edes viaksi kutsua on se, että taikina tehdään yleensä vehnäjauhoista. Tulee jotenkin sellainen olo, että miksen sitten suoraan söisi makeita lettuja pinaattilettujen sijaan. Resepti kun on aika pitkälti sama, ainoastaan pinaatti tekee eron.

Mietin tässä yhtenä päivänä, miten saisin pinaattilettuihin vähän terveellisempää tvistiä. Omatekoiset pinaattilelut ovat niin hyvää arkiruokaa, että päätin kokeilla vehnäjauhojen korvaamista kaurajauhoilla. Ja yllätyksekseni en edes maistanut eroa! Älyttömän hyviä pinaattilettuja syntyy siis kaurajauhoistakin.

Ensimmäisen kerran tein näitä pinaattilettuja kaupan kaurajauhoista ja toimi mainiosti. Mieleeni jäi kuitenkin ajatus siitä, että kaikilta ei varmasti kaurajauhoja kotoa löydy. Voisikohan siis tavallisista kaurahiutaleista tehdä itse kaurajauhoja tehosekoittimella? Kaurahiutaleita löytyy yleensä melkein joka kodista. Hurautin siis kauraryynit tehosekottimella jauhoksi. Omatekoinen kaurajauho jäi ehkä hiukan karkeammaksi kuin kaupasta ostettu, mutta se ei haitannut yhtään lopputulosta. Hyvin toimi ja letuista tuli tälläkin kertaa älyttömän hyviä.

Ainua huono puoli, jos joku täytyy mainita on se, että kaurajauhoista tehdyt pinaattiletut tarttuvat pannuun helpommin. Ratkaisuna tähän ongelmaan on tehdä pikkulettuja. Ja tietenkin käyttää paistettaessa voita tai muuta rasvaa, sillä itse taikinaan ei lisätä lainkaan rasvaa.

Suosittelen kokeilemaan vehnäjauhojen korvaamista kaurajauhoilla. Pinaattiletut muuttuvat silmän räpäyksessä terveellisemmiksi ja ruokaisemmiksi. Lisäksi ne sopivat näin myös gluteiinia vältteleville.

1/2 l kevytmaitoa

2 1/2 dl kaurajauhoja

2 kananmunaa

1 tl suolaa

150 g pakastepinaattia

paistamiseen voita

Sulata pakastepinaatti. Sekoita kananmunat ja maito. Lisää kaurajauhot, suola sekä pakastepinaatti. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa n. 20 min ennen paistamista. Paista letut voissa. Tarjoile puolukkahillon kera.

pinaattijalehdet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s