Itse tehty mysli

Tästä myslistä on tullut kaikkien suosikki, mummuni mukaan lukien. Nykyään kotonani siis pyörii varsinainen myslitehdas. Joka viikko mysliä valmistetaan jollekulle. Mutta mikäs siinä, kun tämä mysli on niin helppo tehdä. Sitä tehdessä ei kauaa nokka tuhise, joten jatkossakin valmistan mielelläni kaikille halukkaille omatekoista mysliä.

Tämän myslin hyvä puoli on sekin, että siihen voi lisätä vaikka kuivia hedelmiä tai pähkinöitä mielensä mukaan. Mitä ikinä kukin haluaa. Itse teen osan ilman kanelia ja osan kanelin kanssa. Oma henkilökohtainen suosikkini on kanelin kanssa. Mysli sopii myös gluteeniherkille, sillä se on tehty kauraryyneistä.

Tämän myslin valmistaminen on tosi helppoa. Kaikki raaka-aineet sekoitetaan vaan kulhossa ja levitetään pellille leivinpaperin päälle. Itse vielä painelen lasin pohjalla myslin tiiviiksi levyksi leivinpaperin päälle, jotta myslistä tulee crunchisempaa. Oma mieltymykseni on, että mysli saa olla rakeisempaa ei niinkään hiutaleista.

Paistan mysliä uunissa 150 asteessa n. 25-30 min. Tämän jälkeen annan myslin kaikessa rauhassa jäähtyä levynä. Vasta kun mysli on kylmää, hajoitan levyn. Tällöin mysli jää crunchiseksi. Tarjoile mysli marjojen ja luonnonjugurtin kanssa. Tekee aamusta kuin aamusta paremman.

7 1/2 dl isoja kauraryynejä

1/2 dl oliiviöljyä

2 rkl ruokokidesokeria

3/4 dl juoksevaa hunajaa

1/4 tl hyvää suolaa

(1 tl kanelia )

1 tl vaniljasokeria

Sekoita kulhossa kauraryynit, suola ja kaneli. Sekoita toisessa pienessä kulhossa oliiviöljy, ruokokidesokeri ja hunaja. Kaada kauraryynien joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle pellille. Painele lasin pohjalla mysli tiiviiksi laataksi. Paista 150 asteessa 25-30 min, kunnes mysli on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä ja hajoita mysli. Säilö tiiviiseen purkkiin.

DSC01385

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s