Omenakauraunelma

image

Omenapaistos on lyömätön syksyinen herkku, jota jaksaa odotella koko vuoden.  Parasta on, jos omenapaistoksen saa tehdä oman pihan omenista. Tämän syksyn sato näyttää tällä hetkellä varsin huonolta. Taitaa siis jäädä oman puun omenapaistos tekemättä. Onneksi kaupan omenat pelastavat tässäkin tapauksessa. Eikä syödessä enää harmita, ettei paistos ollut tällä kertaa tehty oman puun omenista.

Kaurapaistos ei ehkä ole kaunein jälkkäri, mutta maultaan se on sen sijaan aivan napakymppi. Ulkonäöstä siis viis, kunhan jälkiruoka on maistuu hyvältä. Tummempi sokeri on omasta mielestäni avain herkulliseen kaurapaistokseen. Fariinisokeri antaa paistokselle maukkaamman ja hieman kinuskimaisen maun. Suosittelen ehdottomasti käyttämään fariini- tai ruokokidesokeria tavallisen kidesokerin sijaan.

Nyt ei muuta kun paistoksen kimppuun. Syksyn tulo ja iltojen pimeneminen ei enää tunnukaan yhtään niin pahalta. Kokemuksen rintaäänellä voin vinkata, että tätä paistosta kannattaa tehdä vähän extraa, koska se häviää ennen kuin santsikierrokselle kerkiää.

4:lle hengelle

3-4 omenaa (happamampi lajike)

4 dl kauraryynejä

3/4 dl vehnäjauhoja

120 g voita

1,5 dl fariinisokeria

3/4 tl kanelia

ripaus suolaa

Voitele uunivuoka. Kuori ja lohko omenat. laita omenalohkot uunivuokaan ja sirottele kaneli omenoiden päälle.  Sulata rasva. Sekoita kulhossa kauraryynit, vehnäjauhot, fariinisokeri, sulatettu voi ja ripaus suolaa. Paista omenoita ensin 10 min 200 asteessa. Ota vuoka uunista. Levitä kauraseos päälle ja jatka paistoa 20 min tai kunnes kaurapaistos on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

image

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s