Vuohenjuusto mansikkasalaatti

Kesäisen pirtsakka salaatti syntyy mansikoista ja vuohenjuustosta.  Ihanan mansikkavuohenjuustosalaatin kokoaa nopeasti vielä kun tuoreita mansikoita on kaupasta saatavilla. Itse olen suuri mansikan ystävä, oikeastaan kaikki missä on aitoa mansikkaa maistuu itselleni. Kaikki esanssilla maustetut jätän sovinnolla muille syötäväksi. Tuore mansikka on tosi monipuolinen ja sopii leivonnaisiin, jälkiruokiin sekä salaatteihin.

Aikaisemmin olen syönyt salaatteja, joissa on ollut mansikoita lisänä, mutta tällä kertaa halusin kokeilla jotakin itselleni uutta. Täytyy myöntää, että mansikka-vuohenjuustosalaatista tuli tosi hyvää. Uskoisin fetan sopivan myös hyvin, joten mansikkasalaatista saa monenlaista eikä sen vuoksi tarvitse lähteä vuohenjuustoa kaupasta ostamaan. Eli mielikuvitus käyttöön ja jääkaapille – sillälailla ne hauskimman ja jännimmät salaatit syntyy.

Käytin vuohenjuustot pannulla, jotta juustoon tuli kaunis väri ja juusto pehmeni. Pannulle kannattaa laittaa voita, jotta juusto ei tarraa pannuun kiinni. Myös vuohenjuustoviipaleet pysyvät paremmin kasassa, jos viipaleet jättää vähän paksummiksi. Itse salaatti kannattaa myös tehdä ensin ja vasta juuri ennen syöntiä paistaa vuohenjuustosiivut. Vuohenjuustosiivujen päälle voi vielä tarjoiltaessa laittaa tilkan hunajaa antamaan makua.

Alla ohje tähän kyseiseen salaattiin, joka mielestäni oli varsin onnistunut. Päälle sirottelin pannulla paahtamiani mantelilastuja. Hyvin kävisi myös mantelit paahtamatta, mutta mielestäni nopea pyöräytys pannulla tekee mantelin mausta paahteisemman ja maukkaamman. Kastikkeeksi sopii makea balsamico tai vaihtelun vuoksi vaahterasiirappibalsamico, jonka resepti alla. Lisukkeeksi salaattia riittäisi usemmallekin kuin kahdelle hengelle.

2:lle henkilölle

100 g salaattisekoitusta

100 g mansikoita

1/2 punasipuli

50 g mantelilastuja

200 g vuohenjuustoa

hunajaa

Paistamiseen voita

Sekoita mieleisesi salaatti, puolitetut mansikat ja punasipulirenkaat. Paahda kuumalla pannulla mantelilastut, mutta varo polttamasta. Siirrä mantelilastut pannulta toiseen astiaan, kun ne ovat saanet hiukan väriä, muuten kuuma pannu helposti polttaa mantelit. Leikkaa vuohenjuusto noin 2 cm paksuihin viipaleisiin. Laita voita pannulle ja paista pinta kauniin kullan ruoskeaksi. Tarjoiltaessa lisää halutessasi tilkka hunajaa vuohenjuustoviipaleiden päälle.

Vaahterasiirappi balsamico:

1 rkl vaahterasiirappia

1 rkl balsamiviinietikkaa

1/2 rkl oliiviöljyä

1/4 tl Dijon-sinappia

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada suoraan salaattiin tai tarjoile erikseen.

DSC01082 (1)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s