Pavlova

Pavlovasta ja marengeista on viime aikoina tullut vakkarileivonnainen silloin, kun kakkua kaivataan. Se kun on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi kaikille, myös ruoka-allergikoille. Luontaisesti gluteiiniton Pavlova käy sekä keliaakikoille että viljayliherkille. Silloin ei heille tarvitse erikseen valmistaa kakkua gluteiinittomilla jauhoilla. Monesti gluteiinittomilla jauhoilla leivotuista leivonnaisista ei tule yhtä kauniita. Pavlova sopii kuitenkin lähes kaikille.

Pavlova on helppo valmistaa, joten kaupan valmiisiin marenkipohjiin ei enää kannata kajota. Halvoista raaka-aineista kun valmistuu näppärästi ihana pavlova tai marengit, jotka pesee kaupan marengit mennen tullen. Kakun voi koristaa oikeastaan melkein millä tahansa, marjoilla, suklaalla, pähkinöillä, karkilla yms. Vain mielikuvitus on rajana päällysten suhteen. Mikä siis helpompaa ja aina voi kokeilla uutta.

DSC01097

Tältä marenkivaahdon tulisi näyttää vatkattuna. Rohkein uskaltaa jopa kokeilla marenkikulhon kääntöä ylösalaisin päänsä päällä. Tällöin kannattaa kuitenkin olla aika varma marenkivaahdon kovuudesta.

DSC01099

Niin kuin yllä olevasta kuvasta näkyy, kannattaa pavlova tehdä keskeltä koveraksi. Muuten marenki jää keskeltä raaemmaksi ja kypsyminen kestää kauemmin. Tämä siis vinkkinä niille, jotka tekevät Pavlovaa, joka on useasti korkeampi kuin tavalliset marenkilevyt.

Ohje:

6 munan valkuaista

2 rkl maissijauhoja (maizenaa)

3 1/2 dl sokeria

1 tl valkoviinietikkaa

1/2 tl vanilja-aromia

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Erottele munan valkuaiset munasta. Varo, ettei valkuaisten joukkoon joudu yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaisvaahto sähkövispilällä melko kovaksi.  Lisää valkoviinietikka ja vanilja-aromi valkuaisvaahtoon. Sekoita sokeri ja maissijauhot kulhossa. Lisää sokerimaissijauhoseos osissa valkuaisvaahtoon. Sekoita, kunnes vaahto on kovaa ja kulhoa kääntäessä vaahto pysyy tiukasti kulhossa.

Leivitä vaahto leivinpaperin päälle pellille. Muotoile vaahtosta ympyrän mallinen keko, joka on keskeltä matalampi. Tämä sitä varten, koska kakku paistuu keskeltä hitaammin. Paista kakkua 150 astetta reilu tunti tai kunnes pavlova on rapeaa ulkokuoresta, mutta sisältä kiinteän pehmeää. Jätä pavlova uuniin jälkilämpöön puoleksi tunniksi. Anna pavlovan jäähtyä rauhassa. Koska ulkokuori on rapeaa ja sisältö hieman pehmeää, halkeaa pavlova helposti. Siirrä marenkipohja varovasti tarjoilualustalle.

Valmista vaahto:

2 prk vispikermaa

1 prk maitorahkaa

sokeria

vaniljasokeria

Koristele:

250 g mansikoita

100 g punaviinimarjoja

(tomusokeria, tummaa suklaata)

Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon maitorahka. Mausta oman maun mukaan sokerilla ja lisää joukkoon teelusikallinen vaniljasokeria. Puolita mansikat ja poista kanta. Kaada vaahto kakun päälle, koristele mansikoilla ja punaherukoilla. Lisää halutessasi hiukan tummaa suklaata rouhittuna. Ripaus tomusokeria viimeistelee kakun, mutta marjat näyttävät ilmankin hyvältä.

DSC01155

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s