Halloumi-persikkasalaatti

Nyt kun kesäkelit ovat pääosin takanapäin, voi kesää venyttää pitkälle syksyyn kesäisiä salaatteja kokkaillen. Siirtyä vasta sitten kylmien kelien saavuttua maustettujen patojen ääreen. Vaikka toisin voisi luulla, maistuu raikas hedelmäinen salaatti myös syksyllä.  Jos salaatit eivät kesäloman loputtua oikein enää nappaa, niin voihan näistä pyöräyttää kivan alkupalankin. Jättää pääruuaksi sitten ne mausteisemmat ja lämmittävät liharuuat.

Itse en aio vielä syksyn synkkyyteen vajota, vaan yritän vielä viimeiseen asti omassa keittiössäni venyttää kesän fiilistä. Saa nähdä kuinka kauan jaksan vai alkaako tämäkin blogi pian tulvimaan syksyisiä pataruokareseptejä. No, mutta kivaa vaihtelua nekin.

Erilaisia salaatteja on kiva kokeilla silläkin riskillä, että välillä tulee huteja ja joskus uusi resepti ei olekaan vanhan veroinen. Toisaalta sitä kun ei voi tietää ennen kuin kokeilee. Tänään oli vuorossa halloumi-persikkasalaatti, johon lisäsin vielä pensasmustikoita tuomaan kesäisyyttä. Kukapa olisi arvannut, että hudin sijasta mustikat voivatkin olla hitti salaatissa.

Persikoita paistoin pannulla tilkassa öljyä, jotta ne hiukan pehmenivät. Saman voisi myös tehdä uunissa. Samoin halloumin paistoin kullan ruskeaksi pannulla. Kastikkeeksi tein vaahterasiirapista ja balsamicosta sekä oliiviöljystä ja dijon-sinapista oman sävellyksen. Maussa oli paljon samaa kuin makeassa balsamikossa, mutta maku oli kuitenkin kivasti erilainen. Suosittelen kokeilemaan kastikkeiden tekoa itse ja lisäilemään eri ainesosia ja maistelemaan, kunnes kastike maistuu  omasta mielestä hyvältä.

2:lle hengelle

100 g salaattisekoitusta

2 persikkaa

200 g halloumijuustoa

100 g pensasmustikoita

Päälle omatekoista vaahterasiirappibalsamikoa tai makeaa balsamiviinietikkaa.

Paista pannulla tai uunissa persikkalohkot, kunnes hiukan pehmenevät. Paista sen jälkeen vielä nokareessa voita halloumiin kaunis kullanruskea pinta. Tarjoile halloumijuusto salaattisekoituksen, persikoiden ja mustikoiden kanssa. Lorauta päälle vielä hiukan kastiketta.

DSC01130

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s