Kana Kung Po

image

Kana Kung pao tai po, miten kukakin tätä kiinalaista kanaruokaa kutsuu, oli lempiruokani nuorempana. Muistan vielä lähtiessäni vaihto-oppilaaksi Texasiin lukioikäisenä tätä kyseistä ruokalajia täytyi saada viimeiseksi ruuaksi ennen lähtöäni. Suuntasimmekin kaverini kanssa viimeiselle aterialle Tapiolan kiinalaiseen nauttimaan Kana Kung pao:ta, koska pelkäsin ettei tätä ruokaa tarjottaisi minulle lähes vuoteen.

Jenkkeihin päästyäni, ensimmäisten viikkojeni aikana minulta kyseltiin usein, mikä oli lempiruokani. Kana Kung Pao:n mainitsin joka kerta yhdeksi lempiruuistani enkä voinut käsittää, miten ihmiset eivät voineet tietää tätä ruokaa, olihan se kiinalaisen keittiön yksi klassikkoruoka. Noh, eipä kumma etteivät tunnistaneet sillä sanoin sen niin kuin olin suomeksi tottunut eli kana kung pao eikä mieleeni juolahtanut niillä kerroilla, että kana olisi ehkä kannattanut kääntää chicken, jotta amerikkalaisetkin voisivat ymmärtää. Onneksi niistä vuosista ollaan viisastuttu ja olenkin jo pitkään yrittänyt löytää hyvää reseptiä tämän kyseisen ruuan valmistukseen. Monen kokeilun jälkeen olen mielestäni päässyt hyvin lähelle nuorempana rakastamaani annosta.

Basmatiriisi kuuluu kiinalaiseen ruokaan, mutta itseltäni ei sitä löytynytkään vaikka luulin, joten pitkäjyväisellä vaalealla riisillä mentiin. Suosittelen kuitenkin basmatia, koska kiinalaisen ruuan kanssa se vain yksinkertaisesti maistuu paremmalta. Ensi kerralla ei siis saa basmatiriisi omasta keittiöstä päästä loppumaan. Hankinkin sitä jo kaappiin odottelemaan seuraavaa kertaa. Pähkinät voi ripotella joukkoon sellaisenaan, mutta itse tykkään paahtaa niitä hiukan pannulla. Pähkinöistä tulee mielestäni maukkaampia sillä tavalla.

Marinaadi:

400g maustamatonta kanafilettä

1,5 rkl soijaa

1 tl seesamöljyä

1 valkosipulinkynsi

1/2 rkl riisiviinietikkaa

1,5 rkl maissijauhoa (Maizena)

Kastike:

1/2 punainen paprika

1/2 keltainen paprika

1/2 vihreä parika

1 keskikokoinen sipuli

1 dl Hoisin-kastike

2 tl chilipaste (vahva)

1 tl riisiviinietikkaa

2 tl sokeria

1 dl vettä

1 dl cashew pähkinöitä (naturel)

(1 prk vesikastanjoita, á 250g)

öljyä

Leikkaa kanafileet paloiksi. Sekoita kaikki marinaadin ainekset keskenään ja kaada kanojen päälle. Lopuksi lisää 1,5 rkl Maizenaa kanojen päälle ja sekoita. Maizena imee marinaadin makua ja lihat maustuvat näin nopeasti. Anna marinoitua kylmässä vähintään 30 min.

Paista kanat kypsiksi reilussa lorauksessa öljyä . Öljyä olisi hyvä lorauttaa vähän reilummin kuin yleensä, sillä maizena kanoissa tarttuu helposti pannuun muuten kiinni. Paista kunnes kanat on sisältä kypsiä, mutta älä paista kuivaksi. Siirrä kanat pois pannulta odottamaan viereen ja siirry vihannesten paistoon.

Kaada pannulle uusi loraus öljyä, lisää paprikakuutiot ja sipulisilppu. Paista kunnes paprikat ovat kypsyneet ja hiukan pehmenneet. Siirrä kanapalat takaisin pannulle. Sekoita kastikkeen aineet ja lisää joukkoon. Vettä kannattaa lisätä pikkuhiljaa. Maistele ja lisää mielesi mukaan mausteita. Jos lisäät vesikastanjat, tulee ne lisätä vasta tässä vaiheessa. Huuhdo vesikastanjat lävikössä kylmän veden alla ja lisää joukkoon.

Paahda pähkinät puhtaalla pannulla, kunnes saavat kauniin ruskean värin. Lisää lopuksi pähkinät annoksen päälle.

Keitä basmatiriisi ja ruoka on valmista nautittavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s