Parmankinkkufrittata muffinit

Munakasmuffinit on kiva lisä viikonloppuaamuihin. Muffineihin voi laittaa oikeastaan mitä vaan, mitä milloinkin kaapista löytyy. Hyviä nämä ovat siinäkin mielessä, että ne sopivat myös gluteiinitonta ruokavaliota noudattavalle. Helppo herkku siis vaikka brunssilla tarjottavaksi. Parhaalta nämä maistuvat tuoreena uunista otettuna niin kuin munakkaat yleensäkin.

Aamulla ei pitkään tuhraannu aikaa näitä tehdessä ja nälkä pysyy poissa pitkään iltapäivään. Kannattaa siis kokeilla tällä ohjeella tai omilla variaatioilla. Voin lämpimästi suositella. Muffinivuokiin tehtynä kannattaa valita jämäkämpiä paperivuokia tai pistää kaksi muffinivuokaa päällekkäin. Muuten käy helposti niin, että munamössön kosteuden vuoksi muffinit eivät pysy kunnolla kasassa.

6 muffinia:

6 munaa

2 rkl ricotta-tuorejuustoa

5 viipaletta prociutto- tai parmankinkkua (70 g)

2 rkl kesäsipulin vartta (pieneksi pilkottuna)

3/4 dl Parmesan juustoa

pippuria

ripaus suolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kananmunat ja rikotta-tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Pilko Prociutto-kinkku ja raasta Parmesan. Lisää kesäsipuli ja mausteet joukkoon. Kaada muffinssivuokiin. Jätä hiukan kohoamisvaraa. Paista noin 15 min tai kunnes muffinssit ovat kauniin kullanruskeita ja munaseos hyytynyt keskeltä.5

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s