Coleslaw

coleslaw

Coleslaw sopii kaikenlaisten grilliruokien kaveriksi. Tällä reseptillä saa raikkaan kaalisalaatin eikä suuhun jää pyörimään rasvainen majoneesin maku kuten useista kaupan valmiista coleslaw-salaateista. Itse valmistan tätä yleensä isomman satsin, koska salaatti maistuu seuraavana päivänä entistä maukkaammalta. Tähän reseptiin olen lisännyt punasipulia, jota tavallisesti coleslaw-salaateissa ei ole, mutta se tuo kivasti lisämakua salaattiin.

Sitruunaa ei kannata unohtaa salaatista nimittäin sitruunan happo on se, mikä pehmittää kaalin. Sitruunoiden koko vaihtelee ja niiden mehun määrä, joten jos tuntuu että sitruuna on ”kuiva”, niin kannattaa lisätä vielä puolikkaan sitruunan mehu salaatin joukkoon. Normaalisti kuitenkin yhden sitruunan mehu riittää.

Coleslaw

1 sipuli

2 porkkanaa

½ valkokaali

1/2-1 rkl Dijon-sinappia

5 rkl majoneesia

1 sitruunan mehu

sormisuolaa

mustapippuria

Pilko sipuli ohuiksi renkaiksi. Viipaloi porkkanat sekä valkokaali ohuiksi suikaleiksi.
Sekoita Dijon-sinappi, majoneesi, sitruunanmehu, sormisuola ja mustapippuri kulhon pohjalla. Lisää suikaloidut vihannekset joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua ja pehmentyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s