Oreo-kakkupalat

Oreo-keksejä ei taida vielä kaikista kaupoista Suomesta saada, mutta useammissa paikoissa olen niitä jo uutuksina nähnyt. Siispä isompiin kauppoihin etsimään, jos Oreo-keksit ovat hakusessa. Moni kauppa myy myös Oreon kaltaisia keksejä jollakin toisella nimellä. Eivät nekään varmasti yhtään hassumpia ole. Itse ainakin rohkenisin kokeilla paremman puutteessa niitäkin.  Pidetään kuitenkin Oreo-keksien ystävien puolesta peukut pystyssä, että ne tulevat pian vakituisesti kaikkien kauppojen valikoimaan.

Itse muistan Jenkeissä ensimmäisen kerran tutustuneeni näihin kekseihin. Moni amerikkailainen taitaa syödä Oreoita välipalanakin. En niitä itse ehkä eväänä söisi ainakaan joka päivä, mutta leivonnaisiin ne sopivat tosi hyvin. Oreoita hyvin paljon muistuttava suomalainen Domino-keksi on hyvin samankaltainen maultaan.

Oreo-juustokakku on helppo ja nopea valmistaa ja itse asiassa maku vain paranee entisestään jääkaapissa. Riski kuitenkin piilee, että kakkupaloja ei enää jääkaapista parin päivän päästä löydy. Ne kun ovat saattaneet hävitä parempiin suihin.

20 cm irtopohjavuoka

Pohja

16 kpl Oreo-keksejä

30 g voita

Täyte:

400 g philadelphia juustoa

1  1/2 dl sokeria

6 rkl turkkilaista jugurttia ( täysrasvaista)

½ tl vaniljaesanssia (tai 1 tl vaniljasokeria)

1 kananmuna

1 kananmunan keltuainen

12 Oreo-keksiä

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Murskaa keksit käsin tai monitoimikoneessa. Lisää 30 g sulatettua voita ja sekoita. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada keksimurskaseos vuuan pohjalle ja painele pohja tiiviiksi. Paista 170 asteessa 8-10 min.

Tee sillä aikaa täyte. Sekoita sähkövispilällä Philadelphia-juusto ja sokeri tasaiseksi. Lisää turkkilainen jugurtti, vaniljaesanssi sekä kananmuna ja keltuainen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pilko Oreo-keksit isokokoiseksi murskaksi. Lisää seokseen varovasti käännellen.

Kaada viilentyneen pohjan päälle ja paista uunissa 170 asteessa noin 40 min tai kunnes juustoseos on hyytynyt kiinteäksi. (keskeltä voi jäädä hitusen löysemmäksi, koska seos hyytyy vielä hieman jäähdyttyään.

Anna kakun asettua vähintään 3 tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s